Krangel stanser sammenslåing

Steile politiske motsetninger mellom Ørland og Bjugn stanser planene om en kommunesammenslåing.

Formannskapene i Ørland og Bjugn
Foto: MMS-foto: Ståle Yttrehus

Konflikten mellom kommunene Ørland og Bjugn er nå så fastlåst at prosessen har stanset helt opp.

Bjugn kommunestyre krever at opposisjonsleder Torhild Aarbergsbotten ber om unnskyldning for uttalelser hun har kommet med i Ørland kommunestyre.

Dette kravet nekter Aarbergsbotten å etterkomme.

- Jeg forholder meg til ordfører i Ørland kommune. Så lenge han finner mine uttalelser på talerstolen akseptable, så finner jeg ingen grunn til å be ordføreren i Bjugn om unnskyldning, sier Aarbergsbotten.

"Firerbanden"

Uttalelsene ordfører Arnfinn Astad og hele Bjugn kommunestyre ikke tåler, er at Aarbergsbotten viste til at styringsgruppa for sammenslåingsprosessen på folkemunne i Ørland blir kalt "firerbanden", og at opposisjonen ikke har tillit den.

Uttalelsene kom på det siste kommunestyremøte i Ørland.
Bjugns ordfører Astad reagerer dermed slik på at en slik unnskyldning ikke vil komme.

- Neivel, da har vel Høyre bestemt seg for at prosessen om sammenslåing ikke skal fortsette, sier Astad.

Slutt for denne gang?

På spørsmål fra NRK om Bjugn kommunestyre og ordfører Astad dermed ikke vil være med på en sammenslåing lenger, sier Astad at det ikke er de som har sparket bein under prosessen.

- Jeg vil være med, men de kan ikke æreskjelle kommunestyrerepresentanter og så etterpå si at det er vi som ikke vil være med, mener Astad.

Politikere NRK har snakket med mener dette er slutten for prosessen i denne omgang, og at den bør hvile i to år, til etter neste kommunevalg.