20 personer evakuert fra lyngbrann i Flatanger

Alle boligene i Hasvåg og Småværet er evakuert på grunn av en kraftig lyngbrann i Uran-området i Flatanger i Nord-Trøndelag. De 20 personene som bor på halvøya er innkvartert på en leirskole i nabokommunen.

– Det brenner fortsatt forholdsvis heftig i lyng, det er kupert og nærmest umulig å utføre noe slokkingsarbeid nå, sa operasjonsleder Rune Reinsborg i Nord-Trøndelag Politidistrikt til NRK ved 02.30-tiden natt til tirsdag.

– Brannvesenet og innsatsetatene planlegger hva de skal gjøre for å forsøke å stanse brannen når den når bosettingene på nordvestsiden av halvøya, sier Reinsborg.

Det er litt usikkert hvor lang tid det vil ta før brannen når bebyggelse. Reinsborg sier de ikke har full ovbersikt. For å få det, må de opp i helikopter, og det var ikke tatt i bruk da NRK snakket med politiet.

Det brenner trolig i et to kilometers belte, retning nordvest. Det er kraftig vind i området, og det setter fart i brannen.

Det er ikke mange fastboende i området, men en god del fritidsbebyggelse, opplyser politiet. De har foreløpig ikke oversikt over hvor mange hus som kan være truet av flammene.