Kortvokste Jørgen har fått jobbtilbud

Etter at kortvokste Jørgen annonserte seg selv på Facebook, har han fått jobbtilbud. Allerede i dag var han med ute på jobb.

Jørgen Svane på plass i lastebilen.

Jørgen Svane er i dag på prøve hos et firma i Lørenskog.

Foto: Privat

Jørgen Svane

Jørgen Svane sammen med transportør Anders Kotte.

Foto: Espen Nilsen Holtan / NRK

– De var veldig positive, så ingen problemer og var veldig løsningsorientert. Så i dag er jeg allerede på plass i lastebilen på utprøving for å se om jeg får det til.

Det sier kortvokste Jørgen Svane, etter at han i går var på jobbintervju hos Lørenskog distribusjon.

Jørgen har slitt lenge for å få seg jobb som lastebilsjåfør, men etter at han la ut jobbsøknad på sin egen Facebook-profil sist uke, har flere arbeidsgivere meldt sin interesse.

Utfordringen

– Jeg var i jobbintervju mandag og opplevde å bli møtt på en helt annen måte enn før. Det beste er at jeg fikk positivt svar med en gang.

Lørenskog transport driver en mangeartet transportvirksomhet, og i dag er Jørgen ute med en bil som frakter containere.

– Jeg er med for å se om jeg får det til, og utfordringen på denne bilen er at det skal legges et nett over containerne før vi kan kjøre med dem. Hvis jeg klarer å få på containernettet, så har jeg jobb, sier en optimistisk Jørgen Svane.

I dag var Jørgen med da en lastebilsjåfør var ute på oppdrag.

Får hjelp fra NAV

Jørgen har en avtale med NAV om at de dekker kostnadene ved nødvendige tilpasninger av lastebilene han skal kjøre.

Selv håper han å kunne være i jobb i løpet av fjorten dager, avhengig av hvordan det går med opplæringa.

– Jeg er naturligvis spent nå, og lettet over endelig å ha fått et jobbtilbud.

Tente med en gang

– Her er det en kar vi skal få i jobb!

Martin Sakshaug

Martin Sakshaug.

Foto: Privat

Det var beskjeden kjøreleder i Lørenskog distribusjon, Martin Sakshaug, fikk fra sjefen sin etter at de ble oppmerksomme på jobbannonsen fra Jørgen Svane.

– Vi synes han fortjener en sjanse når han går ut så åpent, og vi synes jo det er for galt at ingen vil ha ham selv om det trengs litt tilrettelegging. Og vi er innstilt på å bruke litt tid for å få dette til, sier Sakshaug.

– Hvis det viser seg at containernettene er for vanskelige for ham, kan vi prøve ham på en annen type transport. Vi har blant annet en del grustransport, og det er jeg ganske sikker på vil egne seg for Jørgen. Jeg tror det er en god sjanse for at vi vil få til dette, avslutter Sakshaug.