Hopp til innhold
Koronavirus
Illustrasjon: CDC

Koronavirus i Trøndelag

Oppsummert

Her er siste nytt om korona i Trøndelag og hvordan dette påvirker innbyggerne i Trøndelag. Koronavirus er et smittsomt lungevirus. Tips oss gjerne på trondelag@nrk.no om du har tips til noe vi burde vite om.

 • Koronavirus i kloakken

  Folkehelseinstituttet er i gang med et testprosjekt hvor kloakken skal brukes for å spore koronavirus. Avløpsvannet kan nemlig gi en pekepinn både om smitteøkning, og om hva slags virusvariant det er snakk om. Det kan spesielt være nyttig nå når man ikke lenger koronatester seg via det offentlige like mye som før.

  Flere land har gjennomført slik avløpsovervåking, og nå skal kloakken fra Tromsø, Trondheim, Bergen, Oslo og Ullensaker/Gardermoen – området testes, melder NTB.

 • Spørreundersøkelse pandemi Trondheim

  Trondheim kommune sender i dag ut SMS med lenke til et spørreskjema om hvordan Trondheim kommune og nasjonale myndigheter har håndtert koronapandemien. Henvendelsen går til alle innbyggere i Trondheim som er over 18 år. Svarene skal brukes i kommunens evaluering av kriseberedskap og revidering av planer for informasjon og kommunikasjon med publikum. Undersøkelsen er anonym og svarfrist er 27. mai.

 • Eldre kan få fjerde koronadose

  Trondheim kommune åpner tirsdag i neste uke for at eldre over 80 år kan få fjerde dose med koronavaksine. Dette gjelder de som har fått tre doser og ikke hatt koronasykdom etter dette. Nå tilbys de en oppfriskningsdose hvis de selv ønsker det.

 • Siste stikk på Sluppen

  Tirsdag i den stille uke sette siste stikk på vaksinestasjonen på Sluppen i Trondheim. Tirsdagen deretter det mulig å få vaksine på Statens Hus.

  Vaksinestasjon på Sluppen
  Foto: Linda Bjørgan / NRK
 • Helse Nord-Trøndelag åpner opp

  Det vil ikke lenger være krav om munnbind i fellesareal og ventesoner på sykehusene i Levanger og Namsos. Det vil fortsatt være adgangskontroll og alle besøk må avtales på forhånd. Ved barselavdelingene er det kun partner og søsken som kan komme på besøk.

30
29
7
Totalt i region Midt66
Totalt i Norge467