NRK Meny
Normal

– Kontroll på lyngbrann i Trondheim

Brannvesenet rykket ut med alt de hadde av mannskap da det begynte å brenne på et område over hundre ganger hundre meter ved Jonsvatnet torsdag kveld.

Det var fare for spredning, men heldigvis fikk brannvesenet kontroll,

– Vi kjører på med mye ressurser og tar høyde for at det blir stort på slike ting.t sier Rune Olsen ved 110-sentralen. Ved 20-15-tiden hadde de kotroll. Se video fra området her.

Lyngbrann Jnsvatnet

Brannvesenet rykket ut med åtte enheter etter meldingene om innringere har varslet om lyngbrann på Espåsen ved Jonsvatnet

Foto: Tor Aage Hansen / NRK
Lyngbrann Jonsvatnet

Det brant i et belte på 200 meter i det ulendte terrenget. Brannvesenet ba om helikopter som sirklet over området

Foto: Øivind Haugen / NRK
Lyngbrann Jonsvatnet politi og båt

OBS-varsel om lokalt stor brannfare inntil det kommer nedbør er sendt ut. Her fra kveldens brann på Jonsvatnet i Trondheim.

Foto: Øivind Haugen / NRK

Brannvesenet rykket ut klokka 18.50 etter meldinger fra innringere om lyngbrann ved Espåsen ved Jonsvatnet

– Nå har vi kontroll. Fire enheter er fortsatt på stedet, men de begynner å pakke sammen etter hvert, konkluderer Rune Olsen ved 110-sentralen til NRK.no klokka 20.50

100 ganger 100 meter i brann

Brannen var ved Espåsen, som er del av Jonsvatnet, i et veldig ulendt terreng. Åtte enheter, og Forsvaret innsatsgruppe ble kalt ut. I tillegg ble det varslet skogbrannhelikopter.

Vi kjører på med mye ressurser og tar høyde for at det blir stort på slike ting. Ingen bebyggelse ble rammet, men faren for spredning var til stede, forklarer Olson.

– Årsaken til a brannen starter vet vi ikke, det må politiet finne ut av.

OBS-varsel: Stor brannfare

Det herjer samtidig en stor brann i Aure torsdag ettermiddag. Tidligere i ettermiddag sendte Meteorologisk institutt ut følgende OBS-varsel:

Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag: Lokalt stor brannfare inntil det kjem nedbør av betydning.

– Vær forsiktig om du er ute i skog og mark. Det et er ekstra tørt, bekrefter Rune Olsen ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold