– Vi syntes det var artig, men det syntes ikke sikkerhetsvakta

Trøndere hevder seg i konkurransen om å bråke mest under nerdetreff i Vikingskipet.

The Gathering

- Vi spilte så høyt at lydmålinga i salen slo ut på 140 desibel, og vi vekte alle som sov i teltene utafor. Vi syntes det var artig, men det syntes visst ikke sikkerhetsvaktene. De ble sure, sier Stian Holthe og ler. Sammen med andre trøndere har han bygd denne 'hylla' i Vikingskipet.

Foto: Stian Holthe

Stian Holthe

Stian Holthe (19 år) og 52 andre trønderungdom på gjennomsnittsalder 18 år har svidd av opp mot 30 000 kroner før The Gathering.

Foto: Privat

Over 5000 datainteresserte ungdommer bruker påska i Vikingskipet på Hamar. Blant dem en gjeng på 52 trønderske ungdommer som har svidd av tusenvis av kroner for å få mest mulig oppmerksomhet.

– Vi kommer ikke hit bare for å spille data, vi vil faktisk vise oss fram også, sier Stian Holthe (19 år) til NRK.

Han og resten av «trønderbussen» har nemlig gått sammen for å lage den aller beste «hylla» på spillsamlinga. Nå håper de på førstepremien i den store hyllekonkurransen.

Avstemninga går fram til klokka 18 i kveld, og vinneren skal offentliggjøres klokka 21.30.

– Vi vekte opp alle

The gathering

God lyd er viktig for trøndergjengen på The Gathering.

Foto: Stian Holthe

Holthe er blant dem som har brukt mange penger og mye tid på hyllebygginga.

– Ei hylle er egentlig en oppbevaringsplass for PC. Men den lages slik at den vekker mest mulig oppsikt og trekker mest mulig folk til seg, sier han til NRK.

Han mener hylla til han og kompisene, kalt «TG Bussen Trondheim», er den aller beste hylla på hele samlinga.

– Hylla vår er den som vekker mest oppmerksomhet på hele The Gathering, derfor håper vi på å vinne prisen for beste hylle. Hylla er rundt to meter høy, og består blant annet av et stort profesjonelt sceneanlegg på totalt 10 000 watt, sier Holthe.

– Det blir mye lyd?

– Ja, hehe. Det er jo en konkurranse om å spille høyest. Men vi har fått så mange klager at vi har skrudd ned volumet litt. Vi spilte så høyt at lydmålinga i salen slo ut på 140 desibel, og vi vekte alle som sov i teltene utafor. Vi syntes det var artig, men det syntes visst ikke sikkerhetsvaktene. De ble sure, sier Holthe og ler.

Hvor mye penger han og kompisene har brukt for å lage sin første hylle, vil han ikke tenke på.

– Det blir nok et sted mellom 10 000 og 30 000 kroner. Vi ville nok blitt skremt om vi regna ut hvor mye vi har brukt.

Han mener likevel investeringa er verd hver krone.

– Vi får det igjen når vi ser gleden publikum får når vi skrur opp volumet og hylla vår begynner å vibrere. Den gleden det sprer er mer enn nok for oss, sier han.

Premien for beste hylle er et ukjent pengebeløp.

– Smiler fra øre til øre

Trygve Bernhardt Moen Haaland, pressekontakt for The Gathering, presiserer at det ikke er kun volumet som er viktig i lydkonkurransen.

– Er det ikke bekymringsfullt å ha en konkurranse om å spille høyest mulig?

– Lydnivået er ikke så viktig, det er om å gjøre at det faktisk er god lyd. Dessuten r lydkonkurransen bare en del av helheten. Hyllekonkurransen er den gjeveste prisen, sier Moen Haaland.

Han er imponert over mange kreative hyllebyggere på samlinga.

– Noen har lagd ei hylle som ser ut som en sombrero, vi har pirathylle og mye forskjellig. Det er utrolig mange kule hyller her, sier han, men vil ikke vil trekkke ut noen favoritt til seieren.

På tross av av seks personer ble tatt for narkotikabruk, er arrangørene av The Gathering godt fornøyde med uka.

– Det var bra de ble tatt, og kasta ut. Seks personer av over 5000 er ganske lite. Ellers har har det gått helt fantastisk, crewet smiler fra øre til øre nå, sier han dagen før hjemreise.