Strålende sol møtte kongen og dronningen da de kom til Stokkøya onsdag kveld, og med utsikt til sandstrand og rolig sjø fikk de nok se en litt mykere side av kysten enn tidligere stopp under fylkesturen i Sør-Trøndelag.
Under middagen på Stokkøya får kongeparet servert denne menyen, bestående av trønderske råvarer:
- Gravet, tørket Stokkøy-lam med fritert søl
- Øldampede blåskjell med øl fra Tautra, fennikel og pepperrot.
- Kveite med asparges fra Frosta, Gotlandstrøffel, blomkål og tre varianter av sukkertare
- Ostekake med mørk sjokolade og yoghurt, tinnvedsorbet og tinnvedgelé.
Ble møtt av båtkortesje og show
Tidligere på kvelden seilte de inn til Åfjord, der de fikk følge på veien av en kortesje av privatbåter.
På vei under Stokkøybrua fikk kongeparet også se et drageshow, før kursen ble satt videre mot sjøsenteret.
Åpent for alle
Samtidig som kongeparet fikk servering med utvalgte gjester inne i Strandbaren, var det også plass til "vanlige" gjester i et telt like utenfor.
– Vi har som prinsipp at vi aldri stenger for gjester. Det er kjempestas å ha kongeparet her, men alle våre gjester er viktige - hele tiden, forteller Torild Langklopp, som driver sjøsenteret sammen med samboeren Roar Svenning.
– Mye latter under middagen
Langklopp hadde plass ved kongens bord under middagen.
– Vi hadde mye høylytt latter på bordet vårt. Kongen er en vittig og veldig hyggelig mann, og jeg koset meg masse, sa hun til NRK like etter at middagen var over.
Ifølge henne likte kongeparet det de fikk servert, og etter maten fikk de også en omvisning inne i en av de spesielle sub-lugarene som gjestene ved sjøsenteret bor i.
– Veldig bra, sa kongen da han kom ut av lugaren.
Kongeparet var på Stokkøya i nesten tre timer før de dro tilbake til kongeskipet.
– Det har vært en fantastisk kveld, oppsummerte Langklopp.
– De spurte ikke om å like godt få overnatte her i stedet for på kongeskipet i natt da?
– Hehe. Nei, jeg tror de trives godt med å trekke seg tilbake.