NRK Meny
Normal

– Dette har vært en kjempeflott opplevelse

Kongeparet er rørt over hvor godt de har blitt mottatt under reisen langs kysten av Sør-Trøndelag. Torsdag takket de for turen, etter å ha besøkt seks kommuner på tre dager.

Kongeparet i Åfjord

– Vi har opplevd svært godt planlagte og flott gjennomførte program i alle kommunene, og vi har møtt både enkeltmennesker og grupper som har gjort dypt inntrykk på oss, sa kongen like før fylkesturen i Sør-Trøndelag var over. Dette bildet er fra torsdag formiddag, da kongeparet besøkte Åfjord kommune.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

– Dette har vært som en eneste lang gledesreise, oppsummerte kong Harald under den siste dagen av fylkesturen i Trøndelag.

På tre dager har han sammen med dronningen besøkt de seks kystkommunene Hitra, Frøya, Osen, Roan, Åfjord og Bjugn.

Over alt har de blitt ønsket velkommen av store folkemasser, med flagg og jubelrop - og selv om kommunene kanskje ikke er de største med tanke på innbyggertall, har de likevel gjort inntrykk på kongeparet.

– Det er rørende at så mange mennesker møter frem, sa kongen, og fikk støtte fra dronningen.

– Det har vært en kjempeflott opplevelse. Det er bare positive ting vi har opplevd.

(Se hele pressemøtet med kongeparet i videoen under)

Kongeparet er storfornøyd med ferden og mottakelsen i de ytterste trøndelagskommunene.

Kongen er fortsatt skaptrønder

Under turen bekreftet kongen at han fortsatt har et stort hjerte for Trøndelag.

– Jeg innrømmet for mange år siden at jeg er skaptrønder. Av det jeg har sett så langt på vår reise i sørfylket har jeg stor grunn til fortsatt å stå ved dette utsagnet, sa han under talen sin i Bessaker onsdag.

Torsdag ettermiddag avsluttet de reisen i Bjugn, der kommunen blant annet viste fram sin kultur- og ungdomssatsing (se video under).

Bjugn var siste stoppested på fylkesturen til kongeparet i Sør-Trøndelag.

– Tar med oss inntrykkene videre

Kongeparet i Bjugn

I likhet med de andre kommunene, ble kongeparet møtt av store mengder folk og flagg også da de kom til Bjugn.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK
Kongebesøk Åfjord

Et lite hav av folk hadde møtt opp tidligere torsdag for å se kongeparet i Åfjord.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Bjugn var også stedet for kongens siste tale under fylkesturen, og også her benyttet han anledningen til å si noen gode ord om de tre siste dagene.

– Vi har opplevd svært godt planlagte og flott gjennomførte program i alle kommunene, og vi har møtt både enkeltmennesker og grupper som har gjort dypt inntrykk på oss. Inntrykk som vi vil bære med oss videre.

Før de setter kursen tilbake mot Slottet, har kongen og dronningen invitert utvalgte gjester til en mottagelse på kongeskipet i kveld.

Ti personer fra hver av de seks kommunene som har hatt kongelig besøk er blant de inviterte, og for alle andre kom kongens takk for turen mot slutten av talen utenfor Fosen videregående skole i Bjugn.

– Dessverre har tiden nå kommet for å takke for oss. Takk til alle dere som har vært med på å gjøre denne reisen til en flott opplevelse for oss. Takk for vennlighet, gode ord og hilsener, og for en flott finale her i Bjugn. Vi ønsker dere alle lykke til videre, sa kongen, før han sammen med dronningen vinket farvel til alle som hadde møtt opp.