NRK Meny
Normal

Kongefamilien på plass i Ravnkloa

Folkefesten i Ravnkloa er i full gang. Nå har også hedersgjestene ankommet.

Kongeparet ankommer i sjalupp til Ravnkloa

Det er mye som skjer i Ravnkloa. Få med deg alt i vår direktesending.

Det er en stor dag for hele Trondheim når kongeparet skal feire 25 år på tronen. Folk har strømmet til Ravnkloa for å skape stemning når kongefamilien ankommer.

Tidligere biskop Finn Wagle husker godt da han signet kong Harald og dronning Sonja på akkurat denne dagen for 25 år siden.

– Det var gripende på veldig mange måter. Mitt liv ble veldig forandret fra det øyeblikket kong Olav døde. Da var jeg utnevnt til biskop en uke tidligere. Vi hadde veldig kort tid til å forberede signingsgudstjenesten, men det skjedde i nært samarbeid med kongefamilien. Vi visste ikke hvor det skulle ende, men da alt var over hadde det gått veldig fint.

Kongefamilien ankommer Ravnkloa i forbindelse med signingsjubileet.

Klokka 1000 ankom kongefamilien til Ravnkloa.

– 17. mai og julaften på en gang

Rita Ottervik er stolt over å få vist fram kulturen i Trondheim.

– Vi ønsker å vise fram tegninger som barn har laget til kongefamilien. Det blir en egen utstilling som blir utrolig flott. Også ønsker vi å vise fram den fantastiske kulturen vi har. Dette er som julaften og 17. mai på en gang.

Hun skryter over alle som har bidratt til å gjøre dette mulig.

– Vi har hatt veldig mange som har stått på for å få til dette. Vi har nesten blitt vant til å få kongefamilien på besøk, og det er like koselig hver gang, sier en stolt ordfører.

Byr på lokale spesialiteter

Kongefamilien vil blant annet få tilbud om å smake på en «Trondhjæmsfrokost» og de vil få et glimt av den sær-trønderske ballsporten «basse».

Folkeliv i Ravnkloa

Folk har strømmet til Ranvkloa for å feire kongeparet.

Foto: Kjartan Trana / NRK