Hopp til innhold

Kommunen overtar Rock City

Styreleder Erik Stene i Rock City er lettet over at Namsos-politikerne nå redder selskapet.

Namsos-politikerne

Kommunestyret i Namsos vil være med Rock City videre og overtar aksjene i selskapet. (Arkivbilde)

Foto: Espen Sandmo/NRK

Erik Stene

Erik Stene har bestemt seg for å fortsette som styreleder i Rock City, og var en glad mann etter vedtaket i kommunestyret i Namsos.

Foto: Espen Sandmo/NRK

For flertallet i kommunestyret valgte torsdag kveld å overta aksjene i Rock City og gå inn med 3,7 millioner i aksjekapital. Dermed mener de selskapet også vil få mer statlig støtte, slik at Rock City overlever.

– Får bedre tid

– Det er veldig bra at politikerne velger å støtte oss på denne måten. Nå får vi litt mer tid på oss til å virkelig jobbe med det vi skal jobbe med framover, sier Erik Stene til NRK.

Stene har vært gjennom tøffe tider siden avsløringene om økonomisk rot og et underskudd på ti millioner kroner i fjor, ble kjent. Likevel har han sagt ja til å fortsette som styreleder i Rock City i enda et år.

– Det er nå jeg kan begynne å jobbe med det jeg ønsket å jobbe med da jeg sa ja til å bli styreleder. Fram til nå har det vært mest fokus på å rydde opp i gammelt rot. Nå får vi på plass et veldig bra styre, og vi har Namsos kommune som eier i ryggen, sier Erik Stene.

Helt nytt styre

Med seg i det nye styret får han Linni Tiller, Thomas Geving, Randi Dille og Bård Jørgen Iversen. Styret skal velges under generalforsamlingen i Rock City 12. juni.

I kommunestyret i Namsos var det et fåtall av politikerne som ikke ville være med på å bruke mer penger på Rock City.

Toralf Fahsing (SV) hevder å ha veldig mange i Namsos og i Namdalen med seg i kritikken av selskapet.

– Tilliten til politikerne er borte ute blant folk fordi man fortsatt støtter Rock City. De er sjokkerte over det som har skjedd, og det er tragedie for Namsos-samfunnet at kommunen nå overtar. Hvilke garantier har vi for at dette vil går bra i framtida, spurte Fahsing.

Men Marit Haukø fra Arbeiderpartiet mener overtakelsen var eneste farbare vei. – En konkurs ville vært enda verre, og kanskje føre til enda større tap for kommunen, mente hun.

Kommunen har ansvaret

Namsos kommune har som kjent tatt garantiansvaret for Rock Citys husleie i 20 år, og i tillegg har kommunen garantert for et lån på 20 millioner kroner som ble tatt opp da man skulle bygge Opplevelelsessenteret.

Nå håper man Museet Midt vil overta senteret, og at dette vil være avklart i løpet av året. Man håper også at kommersielle aktører kanskje overtar NTE Arena og Namsos kino. Men dette er foreløpig bare på tenkestadiet.

Mange av politikerne var også opptatt av at andre eiere enn Namsos kommune må inviteres inn i Rock City. Dette skal det nå arbeides videre med.

Om Rock City vil forbli i bygget som er spesialdesignet for virksomheten, vet man heller ikke. De har ett års oppsigelse av leiekontrakten, og kan ta med seg statstilskuddet og flytte dit de vil om de skulle ønske det.

Derfor var det nok ikke siste gang Namsos-politikerne fikk Rock City-saken på sakskartet.

Rock City

Rock City ble berget torsdag kveld, og skal nå jobbe videre for å utvikle ressurs- og bransjesenteret.

Foto: Espen Sandmo/NRK