NRK Meny
Normal

Kommune vil nå ungdommer via Snapchat

Via sosiale medier som Snapchat og Facebook skal ungdommene i Åfjord kommune få lov å være med å påvirke hverdagen.

Facebook og Snapschat

Sosiale medier som Facebook og Snapchat skal føre ungdommer og politikere i Åfjord i Sør-Trøndelag nærmere hverandre.

Foto: AFP

10.-klassingene Mia Løvvik og Sunniva Rønningen, som er henholdsvis leder og nestleder i Åfjord Ungdomsråd, har ansvar for å bidra til at ungdommene i kommunen kommer på banen.

Like etter påske vil kommunen ta i bruk Snapchat for at de unge lettere skal få komme med ønsker og for å være med å påvirke det som skjer der de bor.

Ønsker alle slags innspill

– Det skal være fokus på det ungdommen trenger, ønsker og vil ha av kommunen sin. Man kan ta et bilde av noe de for eksempel ønsker å få fikset. Så kan de sende det til oss. På denne måten slipper de å ta direkte kontakt med kommunen, sier Løvvik og Rønningen.

Sakene kan være av ulik sjanger.

– Det kan være alt fra småsaker til mobbing i og utenfor skolen. Vi lover full diskresjon, sier jentene.

Innspillene går til politikerne

De tror begge at dette kan være ei berikelse for ungdommene i Åfjord.

– Det vil bli bedre flyt i kommunikasjonen mellom kommunen og ungdommene, og dette er en fin jobb for oss i Ungdomsrådet. Vi vil at folk skal ha det bra i Åfjord.

Det var Åfjords informasjonsmedarbeider, Kim Roger Asphaug som opprinnelig hadde ideen. Han gir ros til ungdommene for det arbeidet de legger ned.

– Jeg synes responsen blant ungdommen har vært bra. De tar oppgaven på alvor. De oppretter en egen Snapchat- og Facebook-konto, og her kan man formidle det man vil, sier Asphaug til NRK.

Innspillene som kommer vil først bli behandlet og diskutert i Ungdomsrådet, og deretter vil sakene gå videre til politikerne i kommunen.