Kombinerttrener gir seg

Frode Moen gir seg som landslagstrener i kombinert. Den suksessfulle treneren vil ha mer tid til familien.

Moen åpner for å ha en mer administrativ rolle til neste sesong, skriver Adresseavisen.

 

Frode Moen
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

- Det er helt uaktuelt å fortsette i samme rolle som jeg har hatt fram til nå. Reisebelastningen lar seg ikke kombinere med rollen som familiefar, sier Moen.

Han har hatt stor suksess som trener for kombinertlandslaget, og har klart å løfte utøvere som Magnus Hovdal Moan og Petter Tande opp i verdenstoppen.

- Dersom løperne og kombinertkomiteen er interessert i å ha meg med videre, kan det være aktuelt å gå inn i en annen funksjon på landslaget. Jeg har fortsatt mye å bidra med, og har lyst til å legge premissene i forhold til videre satsing, sier Moen.

Ønsker Hammer i teamet

Da NTB snakket med Moen i Holmenkollen i helgen antydet han at en ekstra ansatt hopptrener kunne være en løsning. Da kunne Moen ha fortsatt i en rolle som en slags sportslig leder. Moen vil gjerne også ha med Kristian Hammer i trenerteamet, når 29-åringen trolig legger opp etter denne sesongen.

- Kristian har noen kvaliteter som gjør ham til en fremtidig trener. Det kan hende vi finner plass til ham allerede neste sesong i en eller annen rolle. Kristian har vært viktig i forhold til Petter (Tande) og Magnus (Hovdal Moan). Hans erfaring og kunnskap har de hatt stor nytte av, sier Moen til Adresseavisen.

(©NTB)