NRK Meny
Normal

Kom til VM-finalen med dette bildet

Terese Samuelsen fra Trondheim er i finalen i VM i fotografi med et bryllupsbilde tatt på Byneset.

Himmelsk bryllupsbilde

Dette spesielle bryllupsbildet kom til VM-finalen i fotografi. Terese Samuelsen tok det mens hun var på jobb for sin arbeidsgiver Titt Melhuus.

Foto: Terese Samuelsen

Natt til tirsdag ble det klart at bildet fra Byneset er i finalen i World Photographic Cup. Det spesielle bildet deltar i klassen for bryllupsbilder og har fått navnet «Himmelsk».

Sommerkveld

– Bildet ble tatt en varm sommerkveld på Byneset, og for meg illustrerer det på en spennende måte den energien både brudeparet og festfølget utstrålte den dagen, opplyser Samuelsen i en pressemelding.

Terese Samuelsen tok svennebrevet som fotograf i fjor høst, og bryllupsbildet ble tatt mens hun var lærling. I dag jobber hun som portrettfotograf, og bruker mye tid på personlige prosjekter hvor hun lar seg inspirere av både dokumentar, kunst- og kommersielt fotografi.

I finalen kjemper hun med ni andre fotografer om å vinne finalen i Yokohama i Japan, Vinneren blir presentert 23. februar.

Fire norske

World Photographic Cup arrangeres i år for fjerde gang med 26 deltakerland fra fire kontinenter. Fotografene og arbeidene er utvalgt av hver nasjons ledende fotograforganisasjon, og i Norge er det Norges Fotografforbund som står for dette.

Hele fire norske fotografer havnet i år blant de ti beste i ulike kategorier.

– Det er svært gledelig at norske fagfotografer hevder seg såpass sterkt i konkurranse med de utvalgte deltakerne fra de 26 nasjonene, sier leder Truls Løtvedt i Norges Fotografforbund.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.