- Ljøkelsøy er en flyger

Roar Ljøkelsøy er tilbake på landslaget når hopperne denne uka drar til skiflygingsbakken i Planica. Landslagstrener Mika Kojonkoski har stor tro på at det kan gå bra.

Roar Ljøkelsøy fikk bronse i stor bakke i Sapporo
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Sesongen for skihopperne avsluttes med rennet i Planica, som starter torsdag. Også Anders Bardal er med på laget.

Imponerte i Holmenkollen

Roar Ljøkelsøy kom på tredje og førsteplass i helgens kontinentalcup, og det er trolig derfor han nå får en ny sjanse på landslaget.

Landslagstrener Mika Kojonkoski har ifølge skijumping.no uttalt at Roar Ljøkelsøy er en flyger og at han kan prestere i Planica.

Siste Kollen-renn

Anders Bardal er også med på laget som skal hoppe i Planica, hvor det skal hoppes to individuelle renn og lagkonkurranse.

Bardal klarte å sikre seg en topp-ti-plassering da han endte på niende plass under hopprennet i Holmenkollen søndag. Dette var siste Kollen-renn i den gamle Holmenkollenbakken, der ombygging snart settes i gang.

Stor begivenhet

Også Henning Stensrud (Hurdal IL/Trønderhopp) får sjansen i bakken i Planica. Rennet foregår i verden største skiflygingsbakke, der Bjørn Einar Romøren tidligere har satt verdensrekord.

Hopprennene i Planica samler over 60 000 tilskuere og er et av de største begivenhetene for skihopperne i verdenseliten, hvis man ser bort fra VM og OL.

Disse er med på laget som hopper i Planica:

Anders Bardal Steinkjer/Trønderhopp

Tom Hilde Asker/Kollenhopp

Anders Jacobsen Ringkollen/FTV

Roar Ljøkelsøy Orkdal/Trønderhopp

Bjørn Einar Romøren Hosle IL/Kollenhopp

Henning Stensrud Hurdal IL/Trønderhopp