NRK Meny
Normal

Knivoffer vurderer sak mot trondheimspolitiet

Tor Helge Eillertsen mener politiet har behandlet ham dårlig fordi han er rusmisbruker. Samtidig ser spesialenheten for politisaker på flere forhold rundt den dramatiske knivepisoden på Torvet i Trondheim.

Knivoffer vurderer sak etter dårlig behandling

Tor Helge Eillertsen viser frem sårene etter knivdramaet midt i Trondheim sentrum 14. april. Kjæresten ligger fremdeles hardt skadd på sykehus.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

– Hun stod her, jeg her ... så kauker hun "han kommer springende".

Tor Helge Eillertsen er tilbake på åstedet, og beskriver noen høydramatiske minutter. 16 dager har gått siden en 25 år gammel mann gikk til angrep med kniv på han og kjæresten.

Kjæresten fremdeles på sykehus

I tumultene som oppstår blir begge stukket. Hun blir liggende på bakken.

– Jeg kom meg akkurat imellom da han kom springende. Han brukte macheten på meg, og kniven på henne. Jeg sprang inn på Trondheim Torg, og da fosset blodet, hevder han.

SE OGSÅ: Tenåringsjenter grep inn mot farlig voldsmann

Nødetatene kom til stedet og politiet avfyrte et varselskudd før de pågrep gjerningsmannen. I dag ligger kvinnen fortsatt på sykehus med alvorlige skader, og Tor Helge er merket for livet.

Mann på torvet viser hendelsen, arkiv fra hendelsen. Sitter på torvet.

– Det har blitt mer rus etter hendelsen

– Det har blitt mye pes. Det er så mye å ta tak i. Dama ligger på sykehuset, samtidig må jeg innrømme at jeg bruker mye rus.

– Har det blitt mer rus etter denne hendelsen?

– Ja, uten tvil, svarer Tor Helge Eillertsen.

I ettertid mener Tor Helge at de ikke ble tatt på alvor nettopp på grunn av sitt rusmisbruk. Han vil møte advokaten sin over helga, og vurderer nå å gå til sak mot politiet for behandlingen han fikk.

– De skulle ha utvidet blodprøve. Jeg stod oppført som mistenkt i to døgn, sier han skuffet.

NRK har lagt fram Tor Helges påstander rundt behandlingen av ham for politiet, som ikke ønsker å kommentere saken.

Spesialenheten er koblet inn

Knivstikking Trondheim

Kriminalteknikere fra politiet jobber på stedet etter den dramatiske knivepisoden. I ettertid har det kommet frem at politiet ble advart mot mannen tidligere samme dag. Spesialenheten for politisaker sier til NRK at de vil etterforske meldingen som ble ringt inn -og som ikke er loggført.

Foto: Morten Andersen / NRK

Politiet har også måtte tåle kritikk fra flere hold. 51 minutter før 25-åringen knivstakk to personer på Torvet i Trondheim, ringte kameraten hans inn en bekymringsmelding til politiet – uten at politiet rykket ut.

– Til og med kompisen ringer inn en time før dette skjer. Da kan man spekulere, og de reagerer ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal si .... avslutter Tor Helge Eillertsen.

Knivstikking Trondheim

Politiet løsnet et varselskudd etter at en 25 år gammel mann knivstakk to personer på Torvet i Trondheim. Dette etterforskes også av spesialenheten for politisaker.

Foto: Siri Gulbrandsen / NTB scanpix

Spesialenheten for politisaker sier til NRK at de nå etterforsker meldingen som ble ringt inn. Denne hendelsen er heller ikke loggført hos politiet.

NRK får også bekreftet at spesialenheten vurderer å etterforske varselskuddet som ble avfyrt, men at de ikke har tatt stilling til dette pr. i dag. Det er første gang politiet har avfyrt varselskudd siden det ble innført bevæpning med enhåndsvåpen i november i fjor

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal