Knalltall fra Lerøy

Lerøy Midnor på Hitra betegnes som motoren i Lerøy Seafood Group som i dag presenterte sitt beste resultat noen sinne.

Ole-Erik Lerøy
Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Konsernsjef Ole-Eirik Lerøy hadde aldri drømt om en slik utvikling da han kjøpte Midnor høsten 2003.

- Det overgår våre forventninger, sier Lerøy til NRK Trøndelag.

 

Doblet omsetning

På to år er omsetningen i Lerøy Midnor på Hitra mer enn doblet. For akkurat som resten av konsernet leverte bedriften knalltall for 2006. Resultatet før skatt ble på over 400 millioner kroner.

- Lerøy Midnor er blitt den desidert viktigste enheten innenfor fiskeoppdrett hos oss og har den største andelen av resultatet, sier Ole-Eirik Lerøy.

Lokale protester

Lerøy Seafood Group kjøpte Midnor høsten 2003 til voldsomme protester på Hitra. Selskapet den lokale laksegründeren Helge Gåsø hadde bygd opp gikk på billigsalg da krisen i oppdrettsnæringen var på sitt verste. Nå går det så det griner, men Lerøy vil fotsatt bli bedre.

- Vi har et intenst fokus på forbedringsprosesser i hele konsernet og Lerøy Midnor er i første rekke når det gjelder kontinuerlig forbedring av det de driver med, sier Ole-Eirik Lerøy.

Nytt oppkjøp

Lerøy Midnor er konsernets største oppdrettsselskap med sine 28 konsesjoner og var den som produserte desidert mest laks innad i konsernet i 2006. I året som kommer vil de få utfordringer fra sørvest etter at Lerøy i dag kjøpte oppdrettsselskapet Veststar Holding for en drøy milliard kroner.