Klassekampen satser i Trondheim

To journalister fra Klassekampen er straks på vei til Trondheim for å dekke valgkampen i byen, avisa åpner for at satsningen kan utvides til et fast kontor.

Klassekampen

Klassekampen vil følge valgkampen i Trondheim, og har to journalister i byen i tiden fremover.

Foto: (illustrasjonsfoto)

Redaktør i Klassekampen Bjørgulv Braanen.

Redaktør i Klassekampen, Bjørgulv Braanen, synes Trondheim er en spennende og viktig by.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

– Vi ønsker et tyngdepunkt i vår redaksjonelle dekning utenfor Oslo. Trondheim er en spennende og viktig by. Det blir interessant å se om de rødgrønne får fornyet tillitt, sier redaktør i Klassekampen, Bjørgulv Braanen, til NRK.no.

Det er fagbladet Journalistens nettutgave som i dag skriver om Klassekampens satsning i Midt-Norge.

Avisa har leid kontorplass hos Nationen slik at journalistene Mimir Kristjansson og Ida Søraunet Wangberg slipper å jobbe fra hotellrommet.

– Det er viktig å komme seg ut av Oslogryta i og med at årets valg er et lokalvalg. Det er andre typer saker i distriktet enn i Oslo, blant annet finner vi et annet fokus på industrien, sier Braanen.

– Morsomt å gi Adresseavisen konkurranse

I Trondheim har Adresseavisen en sterk posisjon i og med at mediehuset så å si har monopol på avissiden. Det har avisa hatt siden Arbeideravisa gikk inn i 1996.

Den gjenoppstod i kort tid som papiravis i 2008, men finnes nå kun som nettavis.

– Det er selvfølgelig ekstra morsomt å satse i Trondheim når Adresseavisen er så enerådende som den er, men årsaken til at vi satser i Trondheim er byens og Midt-Norges betydning, forklarer Braanen.

– Veldig spennende

Hos Adresseavisen blir Klassekampens satsning under valgkampen tatt i mot med åpne armer.

– Jeg synes dette er veldig spennende, det forteller at Trondheim blir en viktig og spennende by å følge med på under årets valgkamp. Det synes vi som jobber med journalistikk er artig, sier nyhetsredaktør i Adresseavisen, Kirsti Husby, til NRK.

Journalistene som vil være i Trondheim under valgkampen skal også dekke andre kommuner i Trøndelag.

I tillegg vurderer avisa også å etablere et fast kontor med en journalist i Trondheim etter valget. I beste fall kan Klassekampen ha en person på plass over nyttår.

Liker at tyngdepunktet flyttes

Redaktøren tror ikke Klassekampen vil kunne konkurrere med Adresseavisen på bred basis, men satsningen er likevel stimulerende for nyhetsjegerne i Trøndelag største avis.

– Det virker veldig stimulerende, vi er alltid glad for konkurranse. Vi synes også det er flott at tyngdepunktet flyttes fra Oslo til Trondheim når det er lokalvalgkamp, sier Husby til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.