Klarte ikke å beseire Stabæk - Rosenborg må utsette gullfeiring

To tverrliggerskudd på fem minutter til tross, Rosenborg - Stabæk endte 0-0. Seier ville ha sikret trønderne seriegullet. Senere på kvelden sørget Molde-seier for at gullfesten utsettes minst ei uke.

Rosenborgs Samuel Adegbenro frempå i elitseriekampen mot Stabæk på Lerkendal

Rosenborgs Samuel Adegbenro frempå i elitseriekampen mot Stabæk på Lerkendal.

Når Molde i tillegg vant sin kamp borte mot Vålerenga, er det klart at det ikke blir seriegull på trønderne i kveld.

Etter seier 3-0 mot Brann i forrige runde, var RBK bare tre poeng unna å være sikret sitt tredje strake seriemesterskap. Men Kåre Ingebrigtsens menn fikk det slett ikke enkelt foran et feststemt hjemmepublikum.

– Vi har en haug med målsjanser, Stabæk har noen målsjanser. Det er en artig fotballkamp. Vi skulle gjerne ha scoret og avgjort seriemesterskapet selv her i dag. Det klarte vi ikke, men ingen skal ta oss fordi vi ikke prøvde, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK etter kampen.

Ti sekunder fra seriegullet

Etter egen kamp satt Ingebrigtsen, flere av RBKs spillere og andre fra klubben samlet på RBK-brakka for å få med seg Vålerenga - Molde. En kamp Molde måtte vinne for at RBK ikke skulle kunne kalle seg seriemestre.

Ti sekunder før overtida var over, satte Molde inn 2-1. Det var en skuffet forsamling som konstaterte at det kan bli trøndersk gulljubel først om ei uke.

RBK-treneren, spillere og andre ser Molde score mot Vålerenga ti sekunder før slutt av overtiden. Dermed kan RBK likevel ikke feire seriegull.

SE VIDEO: Her ser RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, spillere og andre Molde score mot Vålerenga ti sekunder før slutt av overtiden. Dermed kan RBK likevel ikke feire seriegull - før tidligst til helga.

– Antiklimakset laget vi selv. Vi må avgjøre det selv, sier Ingebrigtsen til Eurosport.

– Vi vil gjerne være mester så fort som mulig. Vi vil gjerne avgjøre det selv, og det kan vi gjøre neste helg.

Da møter RBK Aalesund borte.

Mange sjanser

Det var smått utrolig at RBKs kamp mot Stabæk endte målløs. Rosenborg hadde en solid dose med sjanser og to baller i aluminiumen. Tverrliggertreffene til Birger Meling og Jacob Rasmussen fikk et utålmodig Lerkendal-publikum til å måpe og riste på hodet.

Stabæk hadde også en rekke store sjanser etter pause. Blant annet hadde Franck Boli en ball i tverrliggeren, og RBK-keeper André Hansen måtte flere ganger komme eget lag til unnsetning.

Det var også et unisont stønn og «nei»-rop fra de 20.723 frammøtte da Nicklas Bendtner ikke klarte å styre Samuel Adegbenros innlegg på mål drøyt 20 minutter før slutt.

I det 73. minutt ropte Stabæk på straffe da Hansen stoppet Moussa Njie. Rett før hadde RBKs sisteskanse stoppet Bolis skuddforsøk.

Rosenborgs keeper André Hansen redder foran Franck Boli i Eliteseriekampen mot Stabæk på Lerkendal

Rosenborgs keeper André Hansen redder foran Franck Boli i Eliteseriekampen mellom RBK og Stabæk på Lerkendal.

Stabæk ropte på straffe

Bare noen minutter tidligere prøvde RBK-profilen Pål André Helland å curle inn 1-0, men ballen gikk akkurat til side for mål.

I tillegg til at Rosenborg ikke klarte å avgjøre kampen, måtte Lerkendal-publikummet også se at både Anders Konradsen og Marius Lundemo tuslet av banen med hver sin skade.

RBK-spillerne virket svært påskrudde i åpningsminuttene, der særlig kaptein Mike Jensen var mye involvert og farlig frampå. Men de helt store sjansene uteble den første halvtimen.

Meling i tverrliggeren

Etter en smårufsete start løftet Stabæk seg betydelig utover i førsteomgangen. Gjestene fra Bærum tok tak i kampen og begynte å dominere banespillet. En del gode tendenser var det i Stabæks angrepsspill, men Rosenborg var likevel aldri ordentlig truet.

Etter en halvtime var Meling nær å score mot gamleklubben. RBK-backen kunne umarkert sette hodet på Hellands innlegg fra kanten, men forsøket gikk et par meter utenfor.

I starten av annen omgang kom Stabæk til sin klart største sjanse. Fra ti meter skjøt Franck Boli rett på RBK-keeper André Hanssen, mens Tonny Brochmann dunket returen langt utenfor. Den dobbeltmuligheten burde bortelaget så absolutt fått mer ut av.

Med 0-0 ble Stabæk værende på 9.-plassen på tabellen. Bærumslaget står med 35 poeng når tre runder gjenstår.

Rosenborg-tilhengere utenfor Lerkendal før kamp mot Stabæk, der RBK med seier kan bli seriemestre

Rosenborg-tilhengere utenfor Lerkendal før kamp mot Stabæk, der RBK med seier kunne ha blitt seriemestre.