Hopp til innhold

Det umulige tar sekunder

Nesten 18 sekunder holder ikke til NM, men de regner med å få det til på rundt ti. Norwegian Open braker løs i Trondheim til helga.

Video nsps_upload_2010_2_11_20_30_10_1717.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

De har litt å strekke seg etter. Verdens beste løste Rubiks kube på 7.8 sekund.

– Sånt er temmelig kjapt, sier Kristian Muggerud. Han kom på omtrent på 200 plass av 400 i verdensmesterskapet.

Med hender og føtter

En ting er å få samlet fargene på hver sin side av kuben på under ti sekunder med hendene, noe annet er å gjøre det med føttene. Det er også en mesterskapsdisiplin. Her kom Vidar Klungre på fjerdeplass i VM.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2010_2_11_20_31_2_1718.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Laget fra Trondheim gjorde det også bra i kubemosaikk. En åttendeplass i verdesmålestokk er ikke til å kimse av med. De fikk utdelt 250 kuber og skulle bygge et bilde.

Norgesmesterskapet går av stabelen 13. og 14. februar, naturlig nok i Realfagsbygget ved NTNU. For det er NTNU-studenter som står bak arrangementet, de fleste av dem på matematikk og fysikk.

Hele verden er snart med

På det første norgesmesterskapet for tre år siden hadde 20 meldt seg på, i år er det 70 med. Noen av arrangørene hevder faktisk å ha regnet ut at om denne veksten holder, så er hele verdens befolkning med innen 2050. Vi får se.

– Uansett er det plass til alle som vil være med. Bare de kan litt om kuben da, sier Marie Lilleborge.

Hilmar Magnusson, Kristian Muggerud og Marie Lilleborge

De behersker kubens hemmeligheter med fart og eleganse

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Hun er leder av Norges kubeforbund som ble startet i høst. Og de har flere planer enn bare NM. For eksempel har de allerede avviklet flere kubekvelder. Et tiltak som ser ut til å trekke folk.

– Jo mer vi driver på, jo morsommere blir det, sier hun.

Spennende mesterskap

Ingen av dem vi møter er i tvil om at dette blir et spennede mesterskap. Her er det liv og lyst og et utall varianter av kuben. Kuber med flere sider og farger og utfordringer.

– Også kommer det deltakere fra India, Island, Finland, Sverge, Japan, Aserbajdsjan og Tyskland, minst, sier Lilleborge.