Hopp til innhold

Klart for Jul i Blåfjell

Årets oppsetning av "Jul i Blåfjell" på Stiklestad er like om hjørnet. Lørdag er det klart for Turte og Tvelling og alle andre nisser.

Fra prøvene på Jul i Blåfjell 2008
Foto: Leif Arne Holme/ Nord-Trøndelag teater

Det er under en måned til jul. Har du ikke helt fått førjulsstemning ennå? Kanskje en tur til friluftsscenen på Stiklestad kan hjelpe.

Blålokken til blånissejenta, det fortryllende vinterlandskapet – og nisser med spisse, røde og blå toppluer er i hvert fall faktorer som kan øke forventningen til jul.

 

Lokale skuespillere

 

Jul i Blåfjell
Foto: Karin Jegtvik / NRK

Det er andre året Verdal teaterlag og Nord-Trøndelag teater setter opp teaterstykket. Historia er velkjent fra fjernsyn, og skuespillerne som spiller nissene, er lokale størrelser som Evy Kasseth Røsten, Tone Søyset Døving, Ola Fjellvikås og Øyvind Brandtzæg. Mamsen og Lillegutt spilles av Hildegunn Eggen og Geir Holmen. I tillegg er en stor gjeng med amatører på plass – hele 28 barn fra Verdal teaterlag er med på oppsettinga.

 

Snø i år!

Det er en vesentlig forskjell fra i fjor til i år: Snø.

- Nå er det helt perfekte forhold. Så vakkert, sier Tone Søyset Døving og Øyvind Brandtzæg. Og kanskje slipper man plussgrader og regn før premieren til helga.

I tillegg er forestillinga gjort litt ”strammere”.

– Handlinga kommer raskere i gang, sier regissør Anderz Døving.

– Og så har vi gjort det morsommere!

Jul i Blåfjell
Foto: Karin Jegtvik / NRK