Hopp til innhold

Klarer aldri full mobildekning

Telenor mener det aldri vil bli full mobildekning over hele Trøndelag.

Bjørn Amundsen

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor mener det aldri vil la seg gjøre å få mobildekning over hele Norge.

Foto: Elisabeth Sandve / NRK

Det sier selskapets dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, til NRK.

Misnøye flere steder

Særlig i Nord-Trøndelag opplever mange at de har svært dårlig mobil- og bredbåndsdekning. Misnøyen har vært spesiell stor i kommuner som Inderøy, Steinkjer, Snåsa, Fosnes, Flatanger og Røyrvik.

– Alle tettsteder med 200 innbyggere eller mer, har for eksempel 3G. Men det er ikke sånn at hvert eneste hus eller hver eneste vei har dekning, sier Amundsen.

En rapport fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap viser at nesten halvparten av kommunene i Norge ikke er fornøyd med mobildekningen.

Jobber kontinuerlig

Både Telenor og NetCom sier de jobber kontinuerlig med å bedre nettet, men lover ikke god dekning alle steder.

– Vi skal fortsette å bruke millioner av kroner på å bygge ut en bedre mobildekning rundt om i Norge. Men vi klarer nok ikke å dekke absolutt alle områdene i landet, sier Bjørn Amundsen.

I Vassbygda i Stjørdal sliter Geir Ulseth og de andre innbyggerne med dårlig mobildekning.

– Noen dager virker mobiltelefonen, mens en annen dag klarer jeg så vidt å ta imot ei tekstmelding. Enkelte ganger hjelper det å gå ut på verandaen eller holde telefonen ut av vinduet. Så dekningen er svært ustabil, sier Ulseth til NRK.

Må løpe for å finne dekning

Han forteller at det flere ganger har oppstått hendelser der de har vært avhengige av mobiltelefonen, men at de ikke har hatt dekning.

– For å få tak i ambulanse har vi vært nødt til å løpe eller kjøre til et annet sted for å finne dekning for mobiltelefonen. Det er frustrerende, mener han.

Han mener det også er frustrerende å få vite at det ikke synes som om Telenor klarer å skaffe mobildekning til bygda.

– I dag bruker de aller fleste mobiltelefonen, og det er også den folk ringer til. Men vi er helt avhengig av fasttelefon i Vassbygda, og da må vi stort sett ringe opp igjen de som tar kontakt med oss på mobiltelefonen. Det er litt rart når det tross alt bare er noen få kilometer i luftlinje til Stjørdal sentrum, sier Ulseth.

Nå håper folk i Vassbygda på en annen måte å få bedre dekning på.

– Vi har søkt kommunen om pengestøtte til bygdefiber. Det vil på et vis erstatte den manglende mobildekningen, mener Geir Ulseth.