Klare med ny plate

Mandag kommer Åge Aleksandersens nye plate. Håkon Bleken har malt omslaget.

De er blant landets fremste kunstnere på hvert sitt felt. Nå har namsosrockeren Åge Aleksandersen og trondheimsmaleren Håkon Bleken gått sammen om et felles prosjekt; CD-platen ”Snøharpan” som legges ut for salg mandag.

Åge Aleksandersen og Håkon Bleken
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

 

- Det startet med at jeg dristet meg til å spørre om han kunne lage en tegning. Det endte med åtte-ni store malerier, forteller Åge Aleksandersen til NRK.

Fra galleri til bensinstasjoner

I dag henger det aktuelle bildet i et galleri i Oslo, og Håkon Bleken ser slett ikke mørkt på at bildet nå blir å se på steder som platehylla på Esso-stasjonen på Støren.

- Det ser jeg utelukkende positivt på, ler Bleken.

Svenske tekster

På ”Snøharpan” har Åge Aleksandersen satt meldodi til tekster av Dan Andersson, en svensk forfatter og poet som levde fram til 1920. Platen er akkurat ferdig, men innholdet har Aleksandersen båret på lenge.

- Jeg må tilbake til guttedagene i Namsos der jeg satt i verkstedet til bestefaren min. Han laget blant annet kniver og snusdåser, og så leste han dikt for meg. I voksen alder ble jeg klar over at dette var Dan Andersson og jeg har lekt med tanken på å lage en plate med tekstene i tjue år, sier Aleksandersen.

Cover til "snøharpan" av Håkon Bleken
Foto: NRK