NRK Meny
Normal

Klare med ny plate

Mandag kommer Åge Aleksandersens nye plate. Håkon Bleken har malt omslaget.

De er blant landets fremste kunstnere på hvert sitt felt. Nå har namsosrockeren Åge Aleksandersen og trondheimsmaleren Håkon Bleken gått sammen om et felles prosjekt; CD-platen ”Snøharpan” som legges ut for salg mandag.

Åge Aleksandersen og Håkon Bleken
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

 

- Det startet med at jeg dristet meg til å spørre om han kunne lage en tegning. Det endte med åtte-ni store malerier, forteller Åge Aleksandersen til NRK.

Fra galleri til bensinstasjoner

I dag henger det aktuelle bildet i et galleri i Oslo, og Håkon Bleken ser slett ikke mørkt på at bildet nå blir å se på steder som platehylla på Esso-stasjonen på Støren.

- Det ser jeg utelukkende positivt på, ler Bleken.

Svenske tekster

På ”Snøharpan” har Åge Aleksandersen satt meldodi til tekster av Dan Andersson, en svensk forfatter og poet som levde fram til 1920. Platen er akkurat ferdig, men innholdet har Aleksandersen båret på lenge.

- Jeg må tilbake til guttedagene i Namsos der jeg satt i verkstedet til bestefaren min. Han laget blant annet kniver og snusdåser, og så leste han dikt for meg. I voksen alder ble jeg klar over at dette var Dan Andersson og jeg har lekt med tanken på å lage en plate med tekstene i tjue år, sier Aleksandersen.

Cover til "snøharpan" av Håkon Bleken
Foto: NRK

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.