NRK Meny
Normal

Klar for metalshow på Ørlandet

Keep of Kalessin er det første blackmetalbandet i Norge som er med i Melodi Grand Prix. I kveld står de på scenen på Ørlandet.

Keep of Kalessin
Foto: Henriette Louise Krogness / NRK

Keep of Kalessin er en av syv deltagere under MGP-delfinalen på Ørlandet i kveld. Blackmetalbandet fra Trondheim er det første i sin sjanger som deltar i den folkelige sangkonkurransen.

– Vi synes dette er kjempegøy å være med på. Det er jo det største tv-showet man kan være med på i Norge, så hvorfor ikke? Det er både utfordrende og lærerrikt å være med på, sier gitarist Arnt Ove Grønbech til NRK Trøndelag.

Sundnes sin favoritt

Programleder Per Sundnes har pekt ut Keep of Kalessin som sin favoritt i delfinalen på Ørlandet.

– Per Sundnes må ha god smak, det er kult å høre, ler Grønbech.

I kveld står metalbandet fra Trondheim på scenen på Ørlandet under den første delfinalen av Melodi Grand Prix. Guttene startet dagen med en lydprøve, og de er positivt overrasket over resultatet.

– Vi fikk se opptaket etterpå, og det så veldig bra ut. Vi var litt bekymret for hvordan det skulle høres ut med bare fem vokalister. På plata vår har vi opptil 72 spor med vokal, men de har gjort en bra miks, og jeg ble sykt imponert, sier Grønbech.

Kraftige kutt

Låta «Dragontower» er egentlig over fem minutter lang, men i Melodi Grand Prix er det ikke lov å ha bidrag som er lenger enn tre minutter. Nå har bandet klart å skjære ned til tre minutter og ett sekund.

– Vi har kuttet ned så mye at nå er det nesten bare refrengene igjen, sier Grønbech.

Men skulle Keep of Kalessin komme videre til den internasjonale finalen blir de nødt til å ta vekk det ekstra sekundet også.

Roser konkurrentene

Gutta har ikke fått tid til å høre så mye på de andre bidragene, men noe har de fått med seg.

-–Jeg har hørt låten til Elisabeth Carew, det hørtes faktisk ganske lovende ut, sier bassist Robin Isaksen.

Grønbech har derimot en annen favoritt.

– Min personlige favoritt er Lene Alexandra. Det var hennes låt som satt seg enklest hos meg. Hun har en enkel, men fin melodi. Det er kult, sier han.

Selv om det er litt forskjellige meninger når det gjelder konkurrentene, er det ingen tvil om hva som er deres favoritt MGP- låt gjennom tidene.

- Nocturn av Secret Garden, sier de nærmest i kor.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
I over 80 år har Hugos tivoli fra Levanger holdt på. I sommer har en 25-åring overtatt som leder i familiebedriften.