NRK Meny
Normal

Klær med blod i siktedes leilighet

Alle fire siktede er varetektsfengslet i Lånke-saken.

Frigården, lånke, Stjørdal
Foto: erland knutsen / NRK

En av de siktede, en 43-åring, har forklart at han ikke var til stede da avdøde mistet livet, og ble besluttet løslatt av tingretten. Avgjørelsen ble anket og Frostating lagmannsrett besluttet at han skulle varetektsfengsles i fire uker, de to første med brev- og besøksforbud og isolasjon.

Det er hjemme hos denne mannen at klær med blod ble funnet. Ifølge kjennelsen vil det ta tre til fire uker å få analysert blodet.

Etterforskningsleder Eivind Guldseth ved Stjørdal lensmannskontor sier torsdag at de kan ikke fortelle mer om hvilke spor de har funnet.

– Kripos var på stedet i dag og i går, men vi kan ikke gi ut noen informasjon på nåværende tidspunkt om hvilke spor vi har funnet, sier han.

Forskjellige forklaringer

Tre av de siktede ble mandag varetektsfengslet i fire uker i Sør-Trøndelag tingrett, siktet for dødelig vold mot mannen. En fjerde ble løslatt, men kjennelsen er anket.

Nå er alle de fire siktede varetektsfengslet, der den fjerde er varetektfengslet i to uker. Bakgrunnen for kjennelsen til den siktede 43-åringen skal være usikkerhet i forbindelse med forklaringene til de andre siktede, samt klærne med blod som er funnet i hans leilighet.

43-åringens forklaring er at klærne stammer fra en av de andre siktede i saken.

To ble pågrepet på åstedet

Fire litauiske statsborgere er pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse, eller medvirkning til dette, etter at en mann ble funnet død i Stjørdal natt til lørdag.

Det sentrale åstedet er et område cirka 100 meter fra gården hvor flere av de involverte i saken skal ha bodd. De fire siktede og avdøde skal ha hatt en samling ved et ildsted.

De siktede skal ha blitt pågrepet ved to steder.

– To av de siktede ble pågrepet i Stjørdal, mens de to andre ble pågrepet på åstedet. Dette med et mellomrom på ca. to timer, forteller Guldseth.

Mer oversikt i neste uke

Nå jobber lokale etterforskere og Kripos etter ytterligere spor i saken. Videre opplysninger vil sannsynligvis komme i neste uke sier etterforskningslederen.

– Jeg regner med at vi har mer oversikt i neste uke. Kripos vil bistå oss med å finne mer opplysninger i dagene fremover, og da kommer vi ut med mer informasjon, sier Guldseth.