NRK Meny
Normal

Klær med blod i siktedes leilighet

Alle fire siktede er varetektsfengslet i Lånke-saken.

Frigården, lånke, Stjørdal
Foto: erland knutsen / NRK

En av de siktede, en 43-åring, har forklart at han ikke var til stede da avdøde mistet livet, og ble besluttet løslatt av tingretten. Avgjørelsen ble anket og Frostating lagmannsrett besluttet at han skulle varetektsfengsles i fire uker, de to første med brev- og besøksforbud og isolasjon.

Det er hjemme hos denne mannen at klær med blod ble funnet. Ifølge kjennelsen vil det ta tre til fire uker å få analysert blodet.

Etterforskningsleder Eivind Guldseth ved Stjørdal lensmannskontor sier torsdag at de kan ikke fortelle mer om hvilke spor de har funnet.

– Kripos var på stedet i dag og i går, men vi kan ikke gi ut noen informasjon på nåværende tidspunkt om hvilke spor vi har funnet, sier han.

Forskjellige forklaringer

Tre av de siktede ble mandag varetektsfengslet i fire uker i Sør-Trøndelag tingrett, siktet for dødelig vold mot mannen. En fjerde ble løslatt, men kjennelsen er anket.

Nå er alle de fire siktede varetektsfengslet, der den fjerde er varetektfengslet i to uker. Bakgrunnen for kjennelsen til den siktede 43-åringen skal være usikkerhet i forbindelse med forklaringene til de andre siktede, samt klærne med blod som er funnet i hans leilighet.

43-åringens forklaring er at klærne stammer fra en av de andre siktede i saken.

To ble pågrepet på åstedet

Fire litauiske statsborgere er pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse, eller medvirkning til dette, etter at en mann ble funnet død i Stjørdal natt til lørdag.

Det sentrale åstedet er et område cirka 100 meter fra gården hvor flere av de involverte i saken skal ha bodd. De fire siktede og avdøde skal ha hatt en samling ved et ildsted.

De siktede skal ha blitt pågrepet ved to steder.

– To av de siktede ble pågrepet i Stjørdal, mens de to andre ble pågrepet på åstedet. Dette med et mellomrom på ca. to timer, forteller Guldseth.

Mer oversikt i neste uke

Nå jobber lokale etterforskere og Kripos etter ytterligere spor i saken. Videre opplysninger vil sannsynligvis komme i neste uke sier etterforskningslederen.

– Jeg regner med at vi har mer oversikt i neste uke. Kripos vil bistå oss med å finne mer opplysninger i dagene fremover, og da kommer vi ut med mer informasjon, sier Guldseth.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.