NRK Meny
Normal

Klæbu og Overhalla budsjettvinnere

De trønderske kommunene får 780 millioner kroner mer neste år.

Utsikt over Klæbu

Klæbu får en vekst på 18 millioner kroner.

Foto: Gunn Nyborg

Regjeringen foreslår å øke de frie inntektene til kommunene i Sør-Trøndelag med 511 millioner kroner neste år, i Nord-Trøndelag er dette tallet 269 millioner.

– Vi legger til rette for at kommunene kan bygge ut velferdstjenester i takt med befolkningsutviklingen, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarasete (Sp) i en pressemelding.

Ung befolkning

Klæbu utpeker seg som den store budsjettvinneren med en vekst på 18 millioner kroner i forhold til revidert nasjonalbudsjett.

– Vi er veldig fornøyde med det som er lagt fram i dag, sier rådmann Olaf Løberg.

– Vi er Norges nest yngste befolkning med veldig mange barn og unge. Det betyr at vi har store utgifter til barnehage og skoler. Økningen betyr at vi får et handlingsrom for å lage et enda bedre tilbud til barn og unge i Klæbu, sier Løberg til NRK.

Inntektsveksten i Klæbu er på 8,3 prosent. I den andre enden av skalaen ligger Snillfjord med en foreslått inntektsøkning på 0,5 prosent.

I Nord-Trøndelag er Overhalla budsjettvinner med 5,3 prosent. Minst økning får Flatanger med 1,3 prosent.

– Fortsatt stramt i Trondheim

Trøndelags største kommune Trondheim får en inntektsvekst på 237 millioner kroner neste år, en oppgang på 3,7 prosent.

– Det er som forventet i forhold til det finansministeren kom med i kommuneøkonomiproposisjonen. Vi må konstatere at det blir et stramt budsjett også neste år. Disse millionene dekker vel akkurat demografiutgiftene og pensjonskonstnadene for kommunesektoren, sier varaordfører Knut Fagerbakke (SV).


Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.