Hopp til innhold

Klæbu kan bli «nye Leangen»

En fersk rapport slår fast at Klæbu er best egnet for å bygge en ny og stor travbane i Midt-Norge.

Nytt hestesportsanlegg i Klæbu

Hvis det blir bestemt at den nye travbanen i Midt-Norge skal bygges i Klæbu, kan hestesportanlegget bli seende slik ut.

Foto: Geir Wanvik

Rapporten, som er utført av konsulentselskapet Optiman, ble presentert under høstkonferansen i Orkanger i helga. Der var travlagene i regionen representert. Klæbu er rangert som det beste alternativet, mens Orkanger kommer på en andreplass.

– Styringsgruppa for «Nye Leangen» får dermed støtte for at Klæbu er best egnet, sier Edmund Morewood, styreleder i Midt-Norge Travforbund, til NRK.

Klart i midten av november

Det er flere grunner til at Klæbu vinner frem. Det er det alternativet med minst konflikter, i tillegg er tomta romslig og ligger nær Trondheim. Nå er det opp til travselskapet å fatte en endelig beslutning.

Edmund Morewood

Styreleder i Midt-Norge Travforbund, Edmund Morewood, sier de har fått en klar pekepinn på hvor ekspertene mener travbanen bør flyttes.

Foto: NRK

– Vi har en god pekepinn på hvor ekspertene mener vi bør flytte, sier Morewood.

Han håper at de skal ha en avgjørelse klar så fort som mulig.

– Først så satser vi på å få en anbefaling fra styret i Midt-Norge. Vi skal ha et styremøte den 14. oktober og så blir det sannsynligvis en generalforsamling i midten av november. Den vil nok avgjøre det hele, forteller styrelederen.

– Landets fineste anlegg

Det nye hestesportanlegget skal etter planen stå ferdig sommeren 2018. Styreleder Edmund Morewood mener anlegget vil gi travsporten i landsdelen et løft.

Jeg vil hevde at dette blir landets fineste og mest moderne anlegg. Per dags dato finnes det ikke et slikt travanlegg i Norge, sier Morewood.