Johannes Klæbo
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Klæbo dømt etter trafikkulykke

Oppsummert

Johannes Høstflot Klæbo kjørte inn i en bil som hadde stoppet for ei 12 år gammel jente. Dette skjedde 12. desember i Byåsveien i Trondheim. Bilen han krasjet i ble skjøvet fremover og traff jenta. Klæbo ble dømt til betinget fengsel og bot 6. mars.

 • Klæbo har fått bilkrasj-dom

  Klæbo er dømt til 16 dagers betinget fengsel med prøvetid på to år. Han må ikke sone i fengsel. I tillegg er han dømt til å betale 10.000 kroner i bot, subsidiært fengsel i 15 dager. Han er videre dømt til tap av føreretten i ni måneder. Tilståelsen hans er formildende.

 • Klæbo i retten: Trykket feil pedal

  – Jeg kjører på vei hjem fra byen. Jeg kjører inn i rundkjøring med relativt lav fart. Jeg får ikke med meg at bilen foran bremser. I stedet for å trykke på bremsen trykker jeg på gasspedalen, og akselererer inn i rumpa på bilen foran, sa Klæbo i retten.

 • Klæbo i retten rett etter VM

  Johannes Høstflot Klæbo må møte i retten like etter at Ski-VM er ferdig. 6. mars skal saken mot han opp, etter at han var var involvert i ei trafikkulykke i Trondheim i desember. Klæbo kjørte inn i en annen bil som hadde stanset for å slippe over ei 12 år gammel jente.
  Bilen foran ble skjøvet fremover og traff 12-åringen. Hun ble lettere skadet, mens bilføreren ble påført brudd i ryggen som følge av påkjørselen.