NRK Meny
Normal

Kjøtt i sursøt saus

 

Kjøtt i sursøt saus
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Kjøtt i sursøt saus

200 gram strimlet kjøtt, svin/kylling/kalkun eller hva du måtte ønske legges i marinade natten over eller minimum 2 timer.

Marinade:
3 ss soyasaus
1 ts finhakket ingefær
1 ts finhakket hvitløk

Før steking tilsetter du  1 egg og blander godt sammen. Ha så i 3- 4 ss maizenamel og bland det hele godt sammen. Stek kjøttet i olje i wok eller jerngryte.

 Sur søt saus:
1 liter hønsebuljong (vann og buljongterninger kan brukes)
1dl sukker eller sirup
½ dl soyasaus
2 ss østerssaus
4 ss eddik
1 dl  ananasjuice eller eplejuice

Kokes inn/reduseres med 20%.

Tilsett så:
4 ss tomatpuré
40 g finhakket, fersk ingefær
4 fedd hvitløk, finhakket
1 liten chili, finhakket. (Fjern frøene)

Alt kokes opp og tilsettes strimlede grønnsaker.

Forslag til grønnsaker:
100 g løk
100 g kålrabi (i stedet for bambusskudd)
100 g gulrot
100 g hodekål
50 g sellerirot
50 g stangselleri
50 g sjampinjong
50 g paprika
50 g purreløk

Kok opp og jevn med maizenamel utrørt i litt vann. Bruk ca. 4 ss maizenamel.

Om ønskelig kan du smake til med hvitløk/chili/tomat/ingefær/soyasaus eller annet etter egen smak. Ønsker du og spisse sur/søtsmaken, øker du på med sukker og eddik.

Server med ris, og anrett slik:
Ris på stor tallerken, saus m/ grønnsaker over risen og kjøttet til slutt. Kan også serveres hver for seg.

Lykke til!

 

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.