NRK Meny
Normal

Kjøpte gryterett med holdbarhet i 1000 år

Ifølge datostemplingen på posen til den meksikanske gryta fra Toro, er innholdet like godt i 3016, som det er i dag.

Meksikansk gryte fra Toro med lang holdbarhet

Enten så kan man velge å spise den meksikanske gryta fra Toro til middag i dag, eller du kan vente i 1000 år, om du vil.

Foto: Karl Olaf Damås

Det var Karl Olaf Damås fra Mosvik i Nord-Trøndelag som handlet den litt spesielle posen med «Meksikansk gryte».

Han synes det egentlig var ganske morsomt med en middagsrett som har holdbarhet til 3016.

– Det hele er jo litt komisk. Den skal jo holde i 1000 år, og det er mye, sier han til NRK.no.

– Så lenge holder den ikke

Bjørn Brennskag

Bjørn Brennskag, kommunikasjonssjef i Orkla Foods Norge, sier datostemplinga er feil, og at varen ikke vil holde i 1000 år.

Foto: Tomas Berger / NRK

Bjørn Brennskag, kommunikasjonssjef i Orkla Foods Norge, sier til NRK at dette er en trykkfeil, men tar det hele med et smil.

– Jeg håper og tror kunder som har kjøpt dette forstår at det har blitt en feil i trykken. Produktet holder ikke i 1000 år, sier han.

De vet ikke hvor mange pakker med gryte som har fått datofeilen, og Brennskag sier det er et produkt som raskt forsvinner fra butikkene.

– Det går ganske raskt fra disse produktene er i butikk til kundene kjøper og spiser dem, så det er vanskelig for oss å si akkurat antall poser med datostempling i 3016.

To års holdbarhet

Fakta er at slike produkter fra Toro har en holdbarhet på to år, så denne gryta ble produsert i 2014.

– I stedet for 3016 så skulle det ha stått 2016. Vi har innført nye rutiner rundt akkurat dette for ei stund tilbake, så nå håper vi det ikke blir lignende feil i framtida, sier kommunikasjonssjefen.

Produktet ble laget ved Toro-fabrikken i Arna utenfor Bergen.

Skal spise gryta

Karl Olaf Damås fra Mosvik har store planer om å kose seg med gryta.

– Jeg skal nok spise den, og jeg tipper at den smaker ganske så vanlig, sier han.

Damås sier han fikk med seg saken om sitronkaka, som også var like fin 16 år etter at datostemplinga hadde gått ut.

– Da jeg så datostemplinga på Toro-gryta, så tenkte jeg umiddelbart på sitronkaka. Jeg synes det hele er komisk.

Toro Arna

Det var her, ved Toro-fabrikken i Arna, at pakken med meksikansk gryte ble produsert.

Foto: Jørund Rasdal Unneland