– Hadde vært optimalt med VM-oppladning nå

Johan Kjølstad er forberedt på at han må prestere neste helg for å sikre seg billett til VM. Men helst skulle han ha vært i gang med forberedelsene til mesterskapet i Oslo.

Johan Kjølstad

Johan Kjølstad under ski-NM fredag.

Foto: Victoria Hoseth / NRK

– Hvis jeg må prestere i Rybinsk, noe jeg sikkert kanskje må, må jeg være i form da også. Og da er det enda kortere tid å trene og forberede seg optimalt fram mot mesterskapet, sier Johan Kjølstad til NRK.

Tok bronse

Fredag ble han nummer tre på NM-sprinten i Steinkjer.

Selv mener han at løpet kan være en god VM-søknad, men han utelukker altså ikke at han må gjøre mer for å sikre seg plass på laget som skal kjempe om heder og ære i Oslo.

Neste anledning er verdenscupløpene i Rybinsk neste helg.

– Sånn er det bare, jeg skal takle det og. Men det optimale hadde vært å fått lade litt nå og rettet fokuset mot 24. februar, det er jo ganske kort tid, sier Kjølstad.

Rask finale

Eirik Brandsdal vant fredagens sprint foran Anders Gløersen og Johan Kjølstad.

– Det var tøft, finalen gikk veldig fort og mye fortere enn det har gjort tidligere. Det var artig å bli nummer tre. Jeg hadde selvsagt et håp om å stå øverst, men det var to gutter som var litt sprekere enn meg i dag, sier Skogn-løperen.

Han var først inn på oppløpet, men klarte ikke å holde de to bak seg.

– Men jeg håper det kanskje kan være en god søknad til VM, det skader aldri å prestere bra hverken i NM eller verdenscup.