NRK Meny
Normal

Kjersti Østgaard Buaas

Kjersti Østgaard Buaas slo gjennom i halpipen i 2001 og kom nesten på pallen i OL i Salt Lake for fire år siden.

Kjersti Østgaard Buaas ble nr. 4 i halfpipe i OL i Salt Lake
Foto: Torbjörn Jakobsson / Scanpix

Snøbrettkjøreren fra Trondheim ble junior-verdensmester to ganger i 2001, både i mesterskapet i regi av FIS (Det internasjonale skiforbundet) og i mesterskapet til ISF (Det internasjonale snøbrettforbundet). Hun fikk dessuten kongepokal som norsk mester og var eneste kvinne i den prestisjetunge turneringen The Arctic Challenge.

I OL i Salt Lake ble det en flott 4. plass, og siden den gang har hun vært i den internasjonale tippen i snøbrett. I verdenscupen har hun to 1. plasser, en 2. plass og em 3. plass.

Skadet
I desember ble Kjersti Østgaard Buaas skadet under trening i Canada. Hun pådro seg et brudd i et ben i fotbladet, og kunne ikke trene igjen før i slutten av januar.

Målet i OL er først finaleplass og deretter medalje. Bruddet i foten kjenner hun ingen ting til, det betyr at hun kan satse alt i OL-konkurransen.

– Jeg har mistet litt oppkjøring, men føler jeg kan ta alle triksene jeg kan i konkurranse. Jeg driver og kjører meg opp igjen nå, og selv om jeg har litt igjen, tror jeg at jeg rekker det til, sier Buaas.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25