Hopp til innhold

Kjendissjokk for breddefotballfrue

Etter å ha blogga om surt treningstøy og gressenketilværelse, har livet plutselig eksplodert i glamour for «Breddefotballfrua».

Anna Lian, folkets fotballfrue

Anna Lian, kvinnen bak bloggen «Breddefotballfrue», viser hvordan det føles inni henne etter å ha havna midt i mediesirkuset.

Foto: Privat

– Det er vel nå jeg får mine «15 minutes of fame», så jeg må bare nyte det så lenge det varer.

Anna Lian fra Trondheim, gift med Tynset-trener Ole Kristian Sagbakken, er på vei til TV2s lokaler for å delta i det nye showet Ettermiddagen når nrk.no ringer tirsdag ettermiddag.

For tre uker sida starta hun opp den lett ironiske bloggen «Breddefotballfrue».

Rot i bil

Slik ser det ut i bilen til en trener for et fotballag i 3. divisjon.

Foto: Anna Lian

Lørdag skrev avisa Østlendingen om bloggen, og det siste døgnet har hun blitt nedringt av det ene mediet etter det andre.

– De ringte meg fra TV2 klokka ett, og nå, tre timer etter, er jeg i Oslo, så jeg har ikke rukket å tenke på hva jeg skal ha på meg. De fikser vel litt sminke iallfall.

Protest mot det perfekte

Anna Lian hadde lenge tenkt på konseptet «Breddefotballfrue». Da hun så den virkelige glamour-fotballfrua, Caroline Berg Eriksen, på Senkveld for noen uker sida, tenkte hun: NÅ må jeg starte denne bloggen før noen andre gjør det!

Hun er kritisk til de perfekte fasadene som vises fram i rosablogger, mammablogger og interiørblogger.

– Alle vet jo at det ikke er sånn folk har det på ordentlig, sier Lian.

Breddefotballsesongen nærmer seg med stormskritt. Timingen er derfor perfekt for å lansere denne bloggen som vil ta for seg den ikke fullt så glamorøse tilværelsen som kona til en tredjedivisjonstrener.

Her kommer den usminkede sannheten om stinkende treningstøy, blå tånegler og uendelig mange ensomme kvelder, mens man venter på at seine treningsøkter skal ta slutt.

«Breddefotballfrue», Anna Lian

Etter at hun begynte å legge ut bilder av hauger med klesvask, rot i bilen og små heiagjenger på glisne tribuner, har hun fått mange tilbakemeldinger.

– Folk sier det er godt å se at andre også har det rotete på badet. Det sier litt om hva vi er vant til å se på nettet, når det reageres på bilder fra et vanlig hjem.

Kleskaos på badet

Vasking av surt treningstøy er en av hovedgeskjeftene til en breddefotballfrue.

Foto: Anna Lian

All respekt for «hovedfrua»

Breddefotballfrua understreker at bloggen hennes ikke er noen protest mot hovedfrua, som hun kaller Caroline Berg Eriksen.

– Hun har vært dyktig og skapt seg et levebrød med bloggen sin. Det står det respekt av, sier Anna Lian.

Liker fotball og skriving

For to måneder side starta Anna Lian i ny jobb som leder for publikumsavdelinga ved Sverresborg Folkemuseum i Trondheim.

– Jeg hadde lyst til å fortsette å skrive, og jeg hadde lyst til å fortsette å skrive om fotball, sier Lian, som tidligere har vært sportsjournalist i Adresseavisen og journalist i Rosenborg ballklubb.

I bloggen «Breddefotballfrue» får hun utløp både for skrivegleden og fotballinteressen.

– Lesergruppa mi er ganske delt. Jeg skriver både om fotball og om hus og hjem, så det er både unge fotballgutter og damer på min egen alder som leser bloggen, forteller Anna Lian.

premiehylle

Å bo sammen med en breddefotballspiller, er ikke forenlig med å ha et hjem som passer i et klassisk interiørblad.

Foto: Anna Lian

Dårlig kred

Anna blir lattermild når hun kommenterer at dette kjendisblaffet egentlig kan føre til en kraftig ripe i lakken på imaget hennes som folkelig breddefotballfrue.

– Nå blir jeg jo nesten en ordentlig kjendisfotballfrue!

Men så var det det antrekket som hun ikke har rukket å tenke på. En ekte glamourfotballfrue ville nok greid å rydde tid til å tenke på hva hun skulle ha på seg på tv.

Siste fra Trøndelag

Elisabeth Strand Mølster

Ukas siste Midtnytt med Elisabeth Strand Mølster

Ukas siste Midtnytt med Elisabeth Strand Mølster