NRK Meny
Normal

Kjempet seg fram i vekslende vær

I vekslende vær fra solskinn til haglbyger gikk rundt 2600 mennesker i demonstrasjonstog i Trondheim 1. mai. Se video og bilder.

1. maitog i Trondhneim.

Over 2000 mennesker gikk i demonstrasjonstog i Trondheim 1. mai, og de fikk oppleve både haglbyger og solskinn på sin tur rundt i byen.

Det er den nest største oppslutningen siden 2000, ifølge arrangørene. Demonstrasjonstoget startet klokka 13.00 og hovedparolen var "For frihet, likhet og et folkestyrt sosialistisk Norge".

Kjemper for velferdsstaten

I tillegg var det paroler som "2/3 pensjon av lønn fra 62 år", "Forsvar velferdsstaten – nei til anbud av offentlige tjenester!", "Ut av EØS – nei til sosial dumping", og "Vi krever likelønn og likepensjon".

1. mai Trondheim

Kampen for velferdsstaten er en av de viktigste sakene 1. mai.

Foto: Rune Kjær Valberg/NRK

Et par tusen mennesker samlet seg på Torvet der Jan Ove Andersen fra EL & IT Forbundet er dagens hovedtaler.

Ellers er det appeller ved Emilie Leistad Ludvigsen fra Trondheim Framlag, Roald Arentz fra Midtnorsk Transportarbeiderforening og Saman Al-Dehesi fra LOs ungdomsutvalg i Trondheim.

Muslim talte i Vår Frue kirke

Hadia Tajik

Muslimen Hadia Tajik fikk holde tale i Vår Frue kirke i Trondheim 1. mai.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I Vår Frue kirke talte muslimen og den tidligere Arbeiderparti-statsråden Hadia Tajik i formiddag, skriver Adresseavisen.

– Det er ikke hverdagskost for en muslim å få ta del i en gudstjeneste. Når jeg er i et gudshus er det naturlig å snakke om religion. Ingen religion kan skjermes for kritikk. Dette er særlig viktig når mennesker undertrykkes i Guds navn, sa Hadjik til de rundt 200 fremmøtte.

Se video fra toget øverst: Ranheim Musikkforening spiller Internasjonalen.

1. mai Trondheim

Over 2000 mennesker gikk i demonstrasjonstoget i Trondheim.

Foto: Rune Kjær Valberg/NRK

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25