Kjemper om topplassen

Er det Rune Hegge eller Trond Martin Sæterhaug som blir Nord-Trøndelag SVs nye stortingsrepresentant etter Inge Ryan?

SV-topper i nord-Trøndelag

Rune Hegge og Trond Martin Sæterhaug.

Foto: Anita Færøy

Lørdag bestemmer fylkeslaget hvem som skal toppe lista.

-Jeg er nok den mest samlende kandidaten for mange. Jeg henter inspirasjon både fra godt ut til venstre og godt ut til høyre, og det tror jeg kan være det som trengs for SV i Nord-Trøndelag, sier Rune Hegge.

To sterke kandidater

Nominasjonskomiteen er splitta. Flertallet vil ha 30-åringen Trond Martin Sæterhaug fra Levanger, mens et mindretall ønsker stjørdalingen Rune Hegge (40) som listetopp.

Jeg har vært med i valgkamp før sammen med Inge Ryan og kommer til å gå i hans fotspor rundt i hver kommune i hele fylket, sier Sæterhaug.

Sæterhaug har vært politisk aktiv sia ungdomstida, Rune Hegge bare de siste seks-sju åra. Sæterhaug har hatt og har flere sentrale verv i partiet, Hegge er gruppeleder for SV i kommunestyret i Stjørdal, og vara til fylkestinget, men har ellers få meritter å vise til.

-Viktig å samle partiet

Likevel mener han at han er den beste kandidaten - fordi han tror det kan brukes mot konkurrenten Sæterhaug at han oppfattes som for radikal.

-Det er noen på venstresida som ønsker å framstille ham som venstrekandidat, jeg vet ikke om det er heldig for ham. Jeg tror det vi trenger i Nord-Trøndelag er evnen til å samle oss, og det er ikke bare partiet som skal samles, vi skal faktisk vinne et valg også, sier Hegge.

Tøft å overta etter Ryan

Det blir uansett en tøff jobb å overta den rød ledertrøya etter parlamentarisk leder og stemmesanker Inge Ryan, men Rune Hegge mener han er den rette til å gjøre nettopp det:

-Jeg tror kanskje det er min styrke å snakke med folk, sier han.

Mens Trond Martin Sæterhaug mener hans sko passer best i Ryans fotefar:

-Jeg skal besøke hver krik og krok før jeg kommer inn på Stortinget og jeg skal gjøre det etter at jeg kommer inn på Stortinget, avslutter han.