– Vi har veldig gode sjanser

Torsdag bestemmes det hvem som får ski-VM i 2021, etter en tre dagers konferanse i Mexico. Norgesdelegasjonen jobber nå med å overbevise FIS om å legge mesterskapet til Trondheim.

Erik Røste, Guri Hetland og VM-verter

Skipresident Erik Røste, prosjektleder Guri Hetland og VM-vertene (f.v.) Jørgen Bye Brevik, Ingvild Farstad og Maria Strøm Nakstad foran Trondheims VM-stand

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Kampen om å få VM på ski i 2021 nærmer seg nå slutten. Torsdag skal FIS stemme over om det blir Trondheim, Planica eller Oberstdorf som får være vertskap for mesterskapet.

Beslutningen tas etter en tre dagers konferanse i Cancun i Mexico.

Mandag klokka 10 lokal tid åpner konferansen offisielt, og representantene ved den norske standen håpe de innen den tid har overbevist FIS' representanter om at mesterskapet bør avholdes på norsk jord.

– Jeg gleder meg til å komme i gang. Det har vært en lang forberedelsesperiode, og nå braker det løs, sier prosjektleder for VM-søknaden, Guri Hetland, til NRK.

– Åpent

Hun mener Trondheim ligger godt an i kampen om å få mesterskapet.

– Vi har veldig gode sjanser. Vi har en bra søknad, og det snakkes rundt her nå, og jeg hører mange som sier dette er helt åpent, sier Hetland.

I tillegg til å stå på stand, skal Hetland, Trondheim-ordfører Rita Ottervik og skipresident Erik Røste holde en kort presentasjon for FIS Council om Trondheims VM-konsept.

– Vi må være flinke til å fortelle om Trondheim og hva vi kan bidra til i skisporten. Det er mange som har lagt ned en kjempejobb, så dette blir spennende og artig, sier Ottervik.

Trondheim ski-VM 2021

Ordfører Rita Ottervik, rådmann Morten Wolden og prosjektsjef Guri Hetland er alle på plass i Mexico for å få ski-VM i 2021 til Norge og Trondheim.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Koster over fire millioner

Søknadsprosessen har vart i flere år, noe som selvfølgelig har medført kostnader. Rådmann Morten Wolden, som også er i Mexico, sier til NRK at prosessen totalt har kostet 4,2 millioner kroner.

Det koster penger, men ikke veldig mye, Det er veldig god reklame for både Trondheim og Norge, sier Wolden, og legger til.

– Og får vi VM, så får vi penger tilbake.