Normal

Kjemper for å få sykepenger

I ett år har Morten Aarmo i Namsos kjempet for å få rett til sykepenger fra NAV etter at han ble alvorlig syk.

Morten Aarmo

Morten Aarmo har ventet i ett år på sykepenger fra NAV.

Foto: Espen Sandmo, NRK

16. november i fjor mistet han jobben og ble alvorlig syk. Han ble så depressiv og syk at han ble innlagt ved psykiatrisk avdeling ved Sykehuset Namsos. Aarmo er fortsatt avhengig av behandling.

Må ha sosialhjelp

– Nå må jeg ha sosialhjelp for å overleve, fordi jeg ikke får sykepengene som jeg mener å ha krav på, sier han til NRK.

51-åringen jobbet i et firma på Østlandet da han ble oppsagt i fjor høst. Oppsigelsen kom som en overraskelse på Aarmo, og han ble svært nedfor da beskjeden kom.

– Jeg ble syk, men NAV mente sykdommen skyldtes en intern arbeidskonflikt. Derfor avslo de søknaden om sykepenger, sier Morten Aarmo.

– Ikke imponert

Han har vært i kontakt med flere NAV-kontorer i løpet av dette året, og er ikke imponert over den behandlingen han har fått.

– Det er bare rot. Søknader og papirer forsvinner, og ansatte dekker over hverandres feil. Når saken om sykepengene blir avsluttet, skal jeg virkelig ta tak i hvordan NAV kan behandle folk som har problemer, sier 51-åringen.

To leger har erklært han syk, og han har engasjert advokat som har klaget på avslaget på søkanden om sykepenger. Men NAV står på sitt. Noen sykepenger har han ikke fått så langt.

Tror han vinner

Likevel tror Namsos-mannen han vil vinne fram til slutt. – Jeg har ikke tenkt å gi meg, og jeg har lyst til å komme tilbake til arbeidslivet. Jeg mener behandlingen jeg har fått av NAV har gjort sykdommen verre. Uten alle disse problemene med NAV, hadde jeg sikkert vært i arbeid igjen, sier han.

Klagen hans ligger nå til behandling ved den sentrale NAV Klageinstans. Der skal sykdomsbildet hans vurderes av NAVs egne leger før det ta en endelig beslutning i saken. Aarmo håper på en avklaring før jul.

Til Trygderetten

– I verste fall skal jeg ta saken helt til Trygderetten. Jeg mener virkelig å ha retten på min side, sier Morten Aarmo.

Ifølge NAV Nord-Trøndelag bekrefter at saken ikke ferdigbehandlet ved NAV Klageinstans. Avdelingsdirektør Per Helge Vollmo sier han derfor ikke kan kommentere Aarmos sak.