NRK Meny
Normal

Kjærestepar utsatt for blind vold i Trondheim

Linn Theres Pettersen (30) fikk hjernerystelse etter at hun ble slått flere ganger i ansiktet av en ukjent mann i Trondheim natt til søndag.

Linn-Theres Pettersen

KRITISK TIL POLITIET: – Jeg synes det er veldig dårlig av politiet. Jeg forstår at de har mye å gjøre, men de burde i det minste tatt ned navnene, sier Linn Theres Pettersen, etter at politiet loggførte det hun mener var blind vold som ordensforstyrrelse og slagsmål.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Pettersen kom i bråk med en guttegjeng på seks stykker.

Hun var sammen med kjæresten og en venn da hendelsen fant sted på Bakke bru. Trondheimsjenta hevder guttene var ute etter bråk, og at Pettersen og vennene ble utsatt for blind vold.

En av guttene skal plutselig ha slått til Pettersen over nesen, munnen og tinningen.

– Da begynte verden bare å spinne, sier Trondheimsjenta til NRK.

Fikk hjernerystelse

Kjæresten og vennen fikk også en rekke slag. Pettersen har selvforsvarskurs, noe hun tror kan ha vært av stor betydning.

Marius Rostad og Linn Theres Pettersen

LEVERTE ANMELDELSE: Linn Theres Pettersen var tirsdag formiddag hos politiet i Trondheim for å anmeldele hendelsen, sammen med kjæresten Marius Rostad.

Foto: Kari Sørbø / NRK

– Jeg fikk i det minste blokkert de neste slagene med underarmen, sier hun.

Hun skal også ha slått en av guttene i tinningen.

Etter å ha dratt hjem begynte Pettersen å føle seg dårlig. Hun dro til sykehuset, hvor hun ble undersøkt. På mandag var hun inne på MR-undersøkelse. Der ble det påvist at hun hadde fått hjernerystelse.

Norske gutter

I et Facebook-innlegg etterlyser Pettersen personer som har fått med seg hendelsen. Hun sier det var mange vitner til slåsskampen.

Pettersen beskriver gjerningsmennene som norske, hun tror de kan ha vært mellom 25 og 30 år. Guttene skal ha vært velkledde i dress og blazer.

Kritisk til politiet

Politiet skal etter hvert ha kommet til stedet. Pettersen stusser på at politiet verken ba om forklaring eller noterte ned navnene på de involverte. Dette til tross for at hun fortalte at hun var blitt slått ned. Hendelsen ble loggført som ordensforstyrrelse og slagsmål.

– Jeg synes det er veldig dårlig av politiet. Jeg forstår at de har mye å gjøre, men de burde i det minste tatt ned navnene, sier hun.

Pettersen var tirsdag formiddag sammen med kjæresten Marius Rostad, for å anmelde hendelsen til politiet. De var også inne til avhør. Hun har liten tro på at politiet greier å løse saken.

– Jeg har egentlig ingen forhåpninger. Det kommer vel i statistikkene, sier hun.

En kvinne som ble utsatt for vold i Trondheim sentrum natt til søndag, reagerer på at politiet ikke brydde seg om å sjekke tilstanden hennes. De ba heller ikke om navn- verken på henne eller gjerningsmannen.

Linn Theres Pettersen og kjæresten Marius Rostad er kritiske til at politiet ikke noterte ned navnene på de involverte.

Politiet beklager

Seksjonsleder Anders Sunde Eidem ved Sør-Trøndelag politidistrikt beklager sterkt at Pettersen kjenner seg dårlig ivaretatt av politiet.

– Vårt mål er at alle som er i kontakt med politiet skal sitte igjen med en opplevelse av å bli tatt på alvor. Det har vi ikke lyktes med denne gangen, og det er vi lei oss for, sier Eidem.

Politiet har satt i gang etterforskning og tar saken alvorlig.

Ingen regler

Eidem vil ikke uttale seg om hva som skjedde på stedet eller om politiet har opptrådt riktig ved ikke å notere ned personalia.

– Per nå vet vi ikke om det politimannen gjorde var riktig eller feil. Men han har etter beste skjønn har vurdert det slik at partene skulle skilles ad, og at dette var tilstrekkelig for å løse oppdraget, sier Eidem til NRK.

Han sier det ikke eksisterer bestemte regler for når politiet skal skrive ned personalia fra folk som er innblandet i hendelser på byen.

– Men som hovedregel er det alltid smart og fornuftig å sikre seg navn på de som er involvert, slik at man i ettertid har det dokumentert.

Facebook-innlegg

LA UT ETTERLYSNING: Pettersen etterlyser personer som kan ha sett hendelsen. Innlegget er delt 450 ganger på Facebook.