Hopp til innhold

Systemfeil på ferje førte til full evakuering – fryktet gasslekkasje

En systemfeil førte til at en kiosk og flere hus på Flakk utenfor Trondheim ble evakuert onsdag ettermiddag. Det var ingen gasslekkasje, og sperringene er nå opphevet.

Trond Fjeldsæter

TOK INGEN SJANSER: Brannvesenet evakuerte alle i området, sier innsatsleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste, Trond Fjeldsæter.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Det var en systemfeil som førte til full evakuering ved ferjeleiet på Flakk utenfor Trondheim.

Brannvesenet undersøkte ferja, og det ble funnet feil på varslingsanlegget, meldte politiet kl. 14.05. Det var aldri noen gasslekkasje – og sperringene ble raskt opphevet.

– Vi fikk tidligere i dag melding om en gasslekkasje på ferja «Korsfjord» som ligger her ved Flakk. Det er snakk om eksplosiv gass. Men da vi gikk inn i rommet på ferja, viste det seg at det bare var en målerfeil, sier innsatsleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste, Trond Fjeldsæter, til NRK.

Fryktet store mengder eksplosiv gass

Men brannvesenet tok ingen sjanser, og derfor ble området tidlig evakuert og avsperret.

– Hvis store mengder av eksplosiv gass skulle ta fyr, så ville det få alvorlige konsekvenser. Derfor måtte vi innstille ferjeavganger og sperre området og evakuere alle. Det ble dessverre litt styr, men vi tok ingen sjanser. Ferja er nå innstilt til de får sjekket ut målerfeilen, sier Fjeldsæter.

– Hvor mange personer ble evakuert?

– Et titalls personer, vil jeg tro, sier Fjeldsæter.

Sperret av ferjeleiet

Kl. 13.11 meldte politiet om en mulig gasslekkasje og brannvesenet rykket ut.

Nedkjøringen til ferjeleiet på stedet ble sperret av, og brannvesenet tok seg etter hvert inn på ferja, for å undersøke situasjonen. Ferjestrekningen ble innstilt.

Flakk-Rørvik er det mest trafikkerte ferjesambandet i Trøndelag.

Laster Twitter-innhold
Flakk