NRK Meny
Normal

Kine satt på restaurant i Paris - sekunder senere ble alt mørklagt

Kine Aune Pedersen og to venninner satt på en restaurant i Paris og spiste tapas. Sekunder senere ble lysene i restauranten slukket og de måtte flykte ned i kjelleren.

Kine Aune i Paris

Kine Aune Pedersen satt på en restaurant i Paris da terroraksjonen startet.

Foto: MIGUEL MEDINA/Afp/NTB Scanpix

Kine Aune Pedersen

Kine Aune Pedersen tenkte mye på familie og venner mens terroraksjonen pågikk.

Foto: privat

– Vi var på en fransk restaurant, og stedet lå i nærheten av der angrepene pågikk. Plutselig kom det inn masse meldinger til meg og venninne mine som spurte hvordan det gikk med oss. Like etterpå skrur de ansatte på restauranten av lysene og trekker for gardinene. De ber oss bli med ned i kjelleren av restauranten. Det var ingen mobil eller internettdekning.

Det sier Kine Aune Pedersen fra Namsos til NRK. Hun og to venninner er på tur i Paris, og ble fanget midt i dramaet. Samtidig som de gjemte seg i kjelleren, var familien i Norge bekymret for hvordan det gikk med datteren deres.

– Vi fikk gå opp trappa på restauranten og da fikk vi ringt hjem. Det var kjempeekkelt. Jeg tenkte på mamma og pappa som var bekymret og som ikke fikk tak i meg. Jeg tenkte på de hjemme, både familie og venner. Selv om vi kanskje var på et trygt sted, følte vi oss ikke sikre, sier Aune.

En av venninne til Kine, heter Marielle Taalesen Hagengen. Hun sier hun var veldig redd.

Det var Trønder-Avisa som første omtalte Pedersens historie.

Høy musikk overdøvet skytingen

Selv om de befant seg i nærheten av der skytingen pågikk, hørte de det ikke.

– Det var ganske høy musikk på restauranten, så vi hørte ikke noe til skytingen.

Etter at hun fikk mobildekning kom hun i kontakt med Utenriksdepartementet. Hun er glad for hvordan de taklet situasjonen.

– Jeg ringte Utenriksdepartmentet i går, og de var veldig beroligende. De ba oss om å ikke gå ut før politi sa at det var greit.

En av ofrene i Paris

Holder seg på hotellet

Hun befinner seg i dag på et hotell midt i sentrum av Paris. Nå lurer hun på hva som skjer videre.

– Det er en veldig merkelig situasjon. Vi fikk ikke lagt oss før halv seks i natt. Nå sitter vi bare på hotellet, og vi må snakke med de hjemme og fortelle at vi har det bra. Planen vår nå er å ringe den norske ambassade for å høre hva vi skal gjøre. Vi må finne ut om flyet vårt går hjem i morgen.

Hun innrømmer at hendelsen har vært skremmende, men føler seg likevel trygg i dag.

– Det går bra nå, men vi er ikke sikker på hva som skjer ute i selve byen, sier Aune Pedersen.