NRK Meny
Normal

Kimen kino passerte hundre tusen besøkende

Kinoen i Stjørdal hadde over hundre tusen publikummere i første driftsår, hele 30.-40.000 høyere enn målsetningen.

Kimen kino

FEIRET MED KAKE Ordfører i Stjørdal kommune, Ivar Vigdenes, senterleder Gro Langnes og kinodirektør Arild Kalkvik feirer at Kimen kino har passert hundre tusen publikummere med kake.

Foto: Emil Johansson / NRK

Kinodirektør Arild Kalkvik er henrykt over at publikum strømmer til kinoen.

– Vi synes at 100 000 besøkende et veldig høyt og fint tall. Men det er også et høyt tall, og det spesielle med Kimen kulturhus er at vi hadde håpet på et tall mellom 60-70 000 publikummere, og nå har vi klart over 100 000. Det er vi selvfølgelig kjempefornøyde med, sier Kalkvik.

Flere grunner til suksess

Kinodirektøren mener det er flere grunner til stor suksess, men legger ikke skjul på at de har vært heldige med gode filmtitler som trekker folk.

– Det er flere grunner til at vi har hatt suksess. For det første så har Kimen kulturhus blitt et fantastisk kulturhus som folk støtter opp om. For det andre har vi fått bygd flotte kinosaler her med god kapasitet. Samtidig vil jeg berømme våre ansatte som gjør en god flott jobb. Samtidig har filmene som blitt vist vært av stor interesse for folk i regionen, sier han.

Arild Kalkvik

I HUNDRE: Kimen kino passerte hundre tusen publikummere og markerte med kake med teksten 'Kimen kino i hundre'.

Foto: Emil Johansson / NRK

Lager events til populære filmer

Tall fra Filmweb viser at spesielt de norske filmene er populære på kinoen, og 40% av de besøkende kommer for å se norske filmer. Det er en suksess Kalkvik mener ikke er tilfeldig, og fremhever samtidig at de lager arrangement til de store titlene.

– På mange måter kommer vi til å fortsette som før. Det fine med kino er at vi fornyer oss hver fredag, og da kommer det nye titler. Det har vi vært veldig flinke til på Kimen med å lage events i kafeen og i kinoen som er knyttet til filmene som kommer.

– Folk blir mer sosiale

Ordfører i Stjørdal, Idar Vigdenes er strålende fornøyd med tallene som kinoen kan vise til. Han mener det får flere folk bort fra sofaen og ut blant folk.

– Vi ser helt tydelige at folk går mye mer ut som en konsekvens av den nye kinoen og det nye konserthuset. Folk er blitt mer sosiale, og det skaper et større byliv. Det er vi kjempefornøyd med, sier Vigdenes.

Ordfører Vigdenes

STRÅLENDE FORNØYD Ordfører i Stjørdal kommune, Ivar Vigdenes er strålende fornøyd med at folk benytter seg av Kimen kino.

Foto: Emil Johansson / NRK