NRK Meny
Normal

Motorsportens Messi klar for Lånke

Mannen som regnes for å være verdens største motorsportentertainer er på plass i Stjørdal foran VM-runden i rallycross.

Verdensstjerna i rallycross Ken Block suste inn på Lånkebanen i dag. På turen til trøndersk VM-fest har amerikaneren gitt sine millioner av følgere i sosiale medier unik norgesreklame.

Ken Block i Rally Spania 2010

Ken Block i aksjon under Rally Spania i 2010.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
Ken Blocks bil

Ken Blocks bil på plass på Lånke.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Jeg er veldig opprømt over dette løpet, det er mitt første i verdensmesterskapet i rallycross. Og tilfeldigvis er det i Norge, et av mine favorittland, sier Ken Block til NRK.

Motorsportens Messi

Amerikaneren er en stor stjerne, og den norske rallykjøreren Andreas Bakkerud kaller ham motorsportens svar på Messi eller Pelé.

– Jeg har truffet Ken Block flere ganger, blant annet i Los Angeles, og det er ikke noen tvil om at han er en verdensstjerne, sa Knut Ove Børseth i Kjør for livet til NRK i februar.

Roser norsk arkitektur

Ken Block forteller at han har vært i Norge flere ganger, og at han har hatt gleden av å besøke norske fjorder som turist.

Han kaller norsk natur unik, og sier samtidig at han setter pris på moderne, norsk arkitektur.

– Jeg studerte arkitektur da jeg var yngre og har jobbet i bransjen i ett år. Så jeg elsker å se all den vakre arkitekturen i dette landet.

Elsker å leke med bil

Ken Block forteller at han liker å leke med biler, men at han samtidig er en person med et sterkt konkurranseinstinkt.

– Jeg bare elsker å ha det gøy med denne typen biler, Ford fiestaen jeg kjører er en fascinerende maskin.

– Jeg er svært heldig, for det er ikke mange førere som får dra ut og ha det gøy med kjøretøyene sine. Mesteparten av tiden er førerne rundt bilen sin kun for å kjøre løp, jeg får ta bilen ut av løpssituasjonen og ha det artig med den, forteller Block.

Block vet ikke om han kan vinne helgens VM-runde i Stjørdal.

– Jeg er ganske sikker på hva jeg kan gjøre med bilen, men dette er en ny bane og en ny situasjon. Det er fantastiske førere her, som Petter Solberg og Liam Doran, og det kommer til å bli et interessant løp. Men jeg ser fram til å lære og til å gjøre det beste jeg kan, sier Ken Block til NRK.

Andreas Bakkerud testkjører på Lånkebanen. Den første VM-runden i rallycross på norsk jord skjer på Hell 14. - 15. juni.

Se Andreas Bakkerud teste Lånkebanen.