Karoline får bli med klassen til Spania likevel

På et møte mellom skoleledelsen ved Ole Vig videregående og Karolines foreldre ble det bestemt at jenta med Downs syndrom likevel får reise på utvekslingstur med resten av klassen.

Saken om 18 år gamle Karoline Ånstad Arntsen med Downs syndrom som ikke blei varsla om at mesteparten av klassen skulle på utveksling til Spania har vakt nasjonal oppsikt. I dag var det oppvaskmøte på skolen, nå får Karoline likevel dra til Gran Canaria med resten av klassen.
Karolines foreldre

Karolines foreldre hadde fredag formiddag et møte med påtroppende rektor Odd-Inge Strandheim (i bakgrunnen av bildet).

Foto: Jøte Toftaker / NRK
Odd-Inge Strandheim

Påtroppende rektor Odd-Inge Strandheim hadde fredag et møte med foreldrene til Karoline.

Foto: Jøte Toftaker / NRK
Karoline Ånstad Arntsen og mor

Karoline var strålende fornøyd etter at moren kunne gi henne beskjeden om at hun nå kan pakke kofferten og reise til Gran Canaria.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

Reaksjonene lot ikke vente på seg da det ble kjent at Karoline Ånstad Arntsen (18) med Downs syndrom ikke hadde fått tilbud om å være med klassen på utvekslingstur til Gran Canaria.

Karoline går på kokk- og servitørlinja ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal, og fikk først vite om turen etter at klassekameratene hadde reist.

Etter møtet med påtroppende rektor Odd-Inge Strandheim på Ole Vig fredag formiddag, var Karolines foreldre fornøyd med at 18-åringen likevel nå får reise nedover til de andre.

– Dette synes vi er veldig bra. Vi synes Ole Vig har gjort sitt beste for å rette opp i den feilen som er gjort og vi har fått en forklaring. Vi har funnet en god løsning sier mor til Karoline, Catrine Årnstad Arntsen, til NRK.

Karoline jubler: – Nå skal jeg pakke

Karoline selv var strålende fornøyd med avgjørelsen.

– YES!!!, utbrøt hun da mamma Catrine overleverte gladmeldingen.

– Nå skal jeg hjem for å pakke, sier Karoline til NRK, samtidig som hun forklarer at hun synes det er dumt at så mange av de andre fikk dra uten henne, men at hun nå gleder seg veldig til å dra.

Skolen beklager

– Jeg forstår at det har blitt sterke reaksjoner. Vi beklager på det sterkeste, sier påtroppende rektor Strandheim.

Karoline skal nå delta på resten av studieopplegget i Spania, og skoleledelsen forteller at de vil jobbe for å unngå lignende situasjoner i framtida.

– Vi vil gå igjennom våre rutiner for å sikre at dette ikke skjer igjen, sier Strandheim.

Prinsippsak

Foreldrene til Karoline påpeker at de ikke har vært ute etter å henge ut hverken skolen eller ledelsen.

– Det er prinsipielt viktig at foreldre av barn som krever litt ekstra resurser og på en eller annen måte er litt annerledes skal bli hørt, sier mor Catrine.

Foreldrene var godt fornøyd med resultatet av møtet med den påtroppende rektoren.

Noe av det foreldrene reagerte sterkest på var at hverken de eller Karoline selv hadde fått informasjon om turen.

Rektor forklarer til NRK at de andre elevene hadde fått mulighet til å søke om å bli med på utvekslingsturen til Gran Canaria.

– Seks av de ni elevene i klassen søkte om å få reise. Alle fikk plass. Vi synes det er trasig at Karoline ikke har fått denne informasjonen, sier Strandheim.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.