Karlsen slått ut i Levi

Truls Ove Karlsen røk ut etter første omgang i verdenscuprennet i Levi.

Truls Ove Karlsen
Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Truls Ove Karlsen hadde tatt mål av seg til å kjøre finaleomgangen i slalåmrennet i Levi, men kom bakpå i henget og mistet finaleomgangen.

– Jeg gjorde en stor feil øverst i henget, så det ble en kort dag for meg her i Levi. Uten den feilen jeg gjorde, ville jeg nok hatt sjansen til å kjøre to omganger, for jeg følte at jeg var kommet ganske bra i gang, sa Truls Ove Karlsen til NTB etter søndagens verdenscupåpning i slalåm.

Han var cirka to tider fra en plass i finaleomgangen.
– Det er umulig å gjøre feil i en så lett løype som det er i Levi, for det nytter ikke å ta igjen det tapte. Det er ei løype som skiller veldig lite, sa Karlsen.

Overraskende


Han innledet sesongen med en overraskende 20.-plass i storslalåmrennet i Sölden siste helgen i oktober, men klarte ikke helt å følge opp søndag.
– Jeg føler at det begynner å fungere brukbart for meg, for treningen den siste tiden har gått bra. Likevel må jeg vært ærlig nok til å innrømme at jeg har et stykke igjen til jeg når Lars Elton Myhres nivå, mente Karlsen. Myhre kjørte inn til en sterk 6.-plass etter å ha vært nummer 15 etter første omgang, og han fikk mye skryt fra Truls Ove Karlsen.
– Onsdag reiser jeg til USA sammen med de andre løperne på laget, men mens de reiser til Canada, kommer jeg til å dra rett til Colorado og trene sammen med Leif Kristian Haugen. Det er også meningen at vi skal kjøre noen NorAm-renn, sa Truls Ove Karlsen til NTB søndag.


Skuffet


Hva synes du om sesongåpningen din?
– Storslalåmen i Sölden var grei, men jeg må nok innrømme at jeg er litt skuffet over at jeg ikke fikk kjøre finaleomgangen her i Levi. Vi har bare to plasser i verdenscuprennene i slalåm, så hvis det ikke skjer noe kan det bli en veldig kort slalåmsesong på meg i år, sa Karlsen.
Ved siden av Lars Elton Myhre kommer også Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud til å kjempe med Truls Ove Karlsen om å få kjøre verdenscuprenn i slalåm på det norske laget denne sesongen.

Quiz: Hva kan du om vintersport?