Hopp til innhold

Ingebrigtsen har fått sparken etter 46 dager i ny klubb

Tidligere Rosenborg-trener, Kåre Ingebrigtsen, fikk et kort opphold hos APOEL på Kypros.

Kåre Ingebrigtsen

ARBEIDSLEDIG: Kåre Ingebrigtsen begynte som hovedtrener for APOEL på Kypros i slutten av desember. Tirsdag ble det kjent at han har fått sparken.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

APOEL skriver på nettsidene sine at trønderen er ferdig som hovedtrener.

VG meldte saken først.

– Jeg har ikke brutt loven

Beskjeden fikk han i går kveld. Ingebrigtsen forteller til NRK at han dro hjem til Trondheim etter kamp i helga.

– Kortversjonen er at vi spilte kamp på lørdag. Den tapte vi. Jeg dro hjem til Trondheim for å feire bursdagen til min yngste datter. Så fikk jeg beskjed på telefon i går kveld om at de ønsket å terminere kontrakten.

Det kom som et sjokk på 54-åringen.

– Når noe sånt skjer, så raskt etter at du får en jobb, så tror jo folk automatisk at du må ha gjort noe galt. Det lover jeg at jeg ikke har gjort. Det er ikke ulovlig å tape fotballkamper – og jeg har ikke tapt så mange av dem heller, forteller Ingebrigtsen til NRK.

Han signerte for APOEL 27. desember. Han kom fra belgiske Ostende.

I løpet av sin 46 dager lange karriere i APOEL, rakk han blant annet å signere tidligere RBK-kaptein Mike Jensen.

Samme måned signerte også Milan Jevtovic for APOEL. Han var på lån i RBK under Ingebrigtsen i 2017.

Også Bjørn Bergmann Sigurdarsson er hentet til APOEL av Ingebrigtsen.

Fire seire på åtte kamper

Ingebrigtsen fikk en drømmestart på Kypros med seier mot både Enosis Paralimni (4–0) og Olympiakos Nicosia (4–2). Så begynte resultatene å variere.

Til sammen ble det fire seire på åtte seriekamper. Storklubben ble slått ut av den kypriotiske cupen i åttedelsfinalen. Her tapte APOEL begge oppgjørene mot Apollon.

Ingebrigtsens siste kamper skulle bli uavgjort hjemme mot Anorthosis (0–0) og 1–0-tap borte for AEK Larnaca (8. februar).

Klubben ønsker ham lykke til videre

APOEL takker Ingebrigtsen for innsatsen han har gjort.

– Vi takker herr Ingebrigtsen for hans beste innsats i løpet av samarbeidet, og ønsker ham lykke til videre til neste trinn i sin profesjonelle karriere, og det beste for hans privatliv, skriver de på nettsiden sin.

Ingebrigtsen fikk sparken fra Rosenborg. Sammen med assistenttrener Erik Hoftun saksøkte han klubben. Saken endte med forlik i Sør-Trøndelag tingrett i fjor.

Pressekonferanse med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

FORLIK: Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun gikk til sak mot RBK da de fikk sparken i klubben. Den endte i forlik.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Useriøst

NRKs fotballekspert, Carl-Erik Torp, er overrasket over at klubben sparker den tidligere RBK-treneren etter så kort tid.

– Jeg vil nesten kalle det useriøst. De har gjort en fryktelig dårlig jobb om de mener at Kåre Ingebrigtsen ikke er rett mann, ikke har rett kompetanse eller er rett type til å ta klubben til toppen.

– Jeg visste at APOEL alltid vil være en risiko, men det har vært et fantastisk bekjentskap, flotte folk og fantastiske fasiliteter. Jeg synes det har vært ei fin erfaring. De har tatt et valg de mener er riktig for klubben. Det har de full rett til å gjøre, sier Ingebrigtsen til NRK.

Etter sparkingen fra Rosenborg, exiten fra Ostende og nå sparkinga fra APOEL, så mener Torp at det blir stadig vanskeligere for trønderen å finne seg en ny jobb.

– Dette blir ikke en positiv greie for han. Jeg ser for meg at han må jobbe i miljøet og bruke de mulighetene han får for å holde navnet sitt rent. Det blir ikke lettere for han å finne seg en interessant trener-jobb, verken i Norge eller utlandet.