Kapteinen raser: – Vi slipper inn alt for enkle mål

Rosenborgs kaptein, Mike Jensen, er ikke nådig med lagets forsvarsspill denne sesongen.

austria wien mål

Rosenborg slapp inn mål på dødball i enda en kamp.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det var en svært skuffet Mike Jensen som stilte opp til intervju etter tapet mot Austria Wien. Han var ikke nådig med lagets prestasjon, og mener Rosenborg har sluppet seg ned mange hakk i år sammenlignet med forrige sesong.

– En ting er sikkert, vi slipper inn alt for enkle mål i år sammenlignet med i fjor. Og det er ikke bare forsvaret, det er hele laget som er for dårlig til å forsvare seg. Midtbanen mister ballen, og de tar oss i ubalanse. De scorer også på dødball etter et balltap. Vi gjør altfor mange feil, sier Jensen.

Slapp inn mål på dødball

For Austria Wien skulle gjøre som så mange motstandere har gjort mot Rosenborg denne sesongen, nemlig score på dødball. Det var et flott innoverskrudd frispark som fant pannebrasken til en umarkert Alexander Grünwald. Han fikk en enkel oppgave med å overliste Kwarasey, noe trener Kåre Ingebrigtsen var svært skuffet over.

– At vi ikke klarer å forhindre mål på dødball er for dårlig, men vi kommer tilbake. Vi gjør slike misser som ikke er gode nok på det nivået her. Vi var ikke på vårt beste, hadde vi vært det så hadde vi slått det laget her, sier Rosenborgtreneren.

Rosenborg austria

Den andre scoringen til Austria Wien punkterte kampen. Adam Larsen Kwarasey var sjanseløs på avslutningen til Kayode.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Skjelvik: – Jeg tar skyld for den andre scoringen

På den andre scoringen som drepte kampen, angrep Austria Wien på sin høyre side, som de gjorde så mange ganger gjennom kampen. Kayode rundlurte Skjelvik, og fyrte av gårde en kanonkule forbi Kwarasey. Rosenborgs venstreback var ikke nådig med seg selv etter kampslutt.

– Det kjennes ikke veldig bra akkurat nå. Stemningen var dårlig i garderoben, og vi er mest skuffa over egen prestasjon. Det er ikke nok tempo i ballen i den første omgangen, og i den andre scorer de to enkle mål. Jeg gjør en feilberegning på deres andre mål, og jeg tar skyld for den scoringen, sier Skjelvik.

Rosenborg austria

Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø var svært skuffet da avansement om spill i Europa røk mot Austria Wien.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Har fortsatt mye motivasjon

Nå må Rosenborg konsentrere seg om hjemlig serie og cupen. Den norske eliteserien leder laget med 12 poeng, mens i cupen venter Tromsø i kvartfinalen. Det blir ikke vanskelig å motivere seg for veien videre mener visekaptein i Rosenborg, Jonas Svensson.

– Vi spillerne som er her nå har ikke premieskapet fullt, så det skal ikke stå på motivasjonen. Men selvfølgelig er det skuffende nå, om vi får til "the double" så skal vi være veldig fornøyd, sier Svensson.