NRK Meny
Normal

Kappkjørerne ga opp

Kappkjørerne som skapte problemer på trønderske veier ga opp konkurransen.

Fartsmåling

Flere av bilførerne som kappkjørte fikk fartsbot i Trøndelag.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Deltakerne som var med i en konkurranse om å komme seg raskest fra Revetal i Vestfold til Hammerfest i Finnmark, har gitt opp kappkjøringsløpet. Nærmere 20 biler deltok i konkurransen om å vinne 100.000 kroner.

Kappløpet var inspirert av 80-tallsfilmen Cannonball Run der biler konkurrerer om å krysse USA først. Årlig blir det holdt ulovlige gateløp av denne typen både i USA og i Europa, og gjengen fra Vestfold tok konseptet til Norge.

Mo i Nordland ble siste konkurranse

Ifølge Rana Blad sa arrangørene at Rana ble den siste plassen der gutta skulle måle krefter langs landevegen. Nå er det slutt.

Utenfor Meyergården hotell i Mo sto bilene linet opp, og det var ikke biler i mange-hundretusenkronersklassen. Volvo 740, Mazda 626 og gamle Mercedeser er det guttegjengen bruker i kappløpet.

– Jeg kan gi en kort og anonym kommentar. Vi avlyser løpet her og nå og beklager at enkelte av oss har brutt fartsgrensen med de følgene det har fått. Vi tilbakebetaler startavgiften til alle deltakerne, og det blir derfor ingen premiepott for å komme raskest til Hammerfest. Vi er en guttegjeng som gjorde dette for å ha det gøy, men vi skal nå kjøre rolig resten av veien. Vi gleder oss til å se Nord-Norge, sier en av arrangørene til Rana Blad.


Kappløpet ble kjent torsdag da politiet i Sør-Trøndelag mottok mange klager fra bilister som ble forbikjørt på strekningen mellom Oppdal og Trondheim. En bil ble avskiltet, en deltaker mistet førerkortet, og andre fikk fartsbøter.

– Dette er ikke morsomt i det hele tatt, uttalte UP-sjef Runar Karlsen torsdag. Han advarte deltakerne mot at politiet ville følge nøye med på resten av ferden.