Normal

Kanadisk statsborger omkom i basehoppulykke

Den omkomne basehopperen har nå blitt identifisert som en kanadisk statsborger, bosatt i Trondheim. Dette opplyser politiet til NRK.

Basehoppingsulykke Eresfjord

Politiet fikk melding like før klokka 16.00 søndag ettermiddag om at en basehopper hadde vært utsatt for fallulykke i Nesset i Møre og Romsdal.

Foto: Roar Strøm / NRK

Det var søndag at basehopperen hoppet fra fjellet Goksøyra om lag 1200 meter over havet. Mannen ble liggende på en fjellhylle mellom 700 og 800 meters høyde.

Mandag ble mannen hentet ned og bekreftet omkommet. I dag er har mannen blitt identifisert som en kanadisk Statsborger, bosatt i Trondheim. Dette opplyser politiet til NRK.

Ingar Strand

Basehopp-miljøet er ikke stort – folk er tett knyttet sammen til hverandre, forteller den erfarne basehopperen Ingar Strand.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Det midtnorske basehoppmiljøet er preget av dødsulykken.

– Han var en smart, utadvendt og pålitelig kar. Alle som kjente ham likte ham godt. Det kommer til å bli et stort savn, sier basehopper, Ingar Strand.

Ble hentet i helikopter

Mannskapet på både redningshelikopter og ambulansehelikopter gjorde søndag flere forsøk på å få basehopperen ned fra fjellhylla, men lyktes ikke.

Mannen ble antatt omkommet mot kvelden. Da var det for vanskelig å få han ned med helikoptrene, og arbeidet ble utsatt til dagen etter.

– Vi har fått beskrivelser fra vitner som så ulykken, men vi kan foreløpig ikke fastslå om fallskjermen bare delvis løste seg ut eller om den ikke ble utløst i det hele tatt, sa operasjonsleder Jan Helge Kjøl ved politiet i Kristiansund, til NRK søndag.