Kan havne i skifteretten

Flere kreditorer er svært misfornøyde med at de kun tilbys 25 % av utestående hos Olavsfestdagene.

Madrugada-konsert - Olavsfestdagene
Foto: Hans H. Bjørstad

Med en gjeld på hele 9,6 millioner, etter sommerens festival, kan Olavsfestdagene havne i skifteretten. En av de misfornøyde kreditorene er styreleder, Torgeir Dahl, i Molde Forum. Firmaet har 900 000 kroner utestående.

- Ubalansert løsning

- Jeg er faktisk litt provosert og ganske overrasket. Det vi ser her er at med den modellen her, så er det i all hovedsak de uprioriterte kreditorene, leverandørene, som må bære hele byrden. Det synes jeg er en ubalansert løsning, sier Dahl.

Trude Nøst, styreleder Olavsfestdagene
Foto: Hilde Grande / NRK

Styreleder Trude Nøst i Olavfestdagene sier hun forstår at kreditorene reagerer, men sier de ikke har mer å tilby.

- Ja det gjør jeg jo, men det er dit vi klarer å komme med den kapitalen vi har og den kapitalen vi ser at det er mulig å reise i den situasjonen her. Jeg beklager jo at vi ikke har klart å komme lenger, men vi har jobbet mye med å sikre grunnlaget for den 25-prosenten, sier Nøst.

Mulig konkurs

Mange er kreditorene har ikke bestemt seg om de vil godta forslaget til akkord eller om de vil dra Olavfestdagene inn for skifterette, sier Torgeir Dahl.

- Det vi blir bedt om her er å bortskrive 75 prosent, altså vi sitter igjen med 25 prosent av vårt tilgodehavende. Det er veldig dramatisk for oss og jeg tror det er døden for en del av de andre leverandørene. Dette er kulturleverandører, så dette har ringvirkninger som er betydelige, konkluderer Dahl.