NRK Meny

Kan ha hatt tekniske problemer

Vogntoget som var involvert i dødsulykken i Grong i går kan ha hatt tekniske problemer.

Trafikkulykke Grong

Artikkelen er flere år gammel.

- Vi har forklaringer som kan tyde på at sjåføren har hatt problemer med hengeren. At bremsene kan ha kommet på og at hengeren har kommet over i motsatt kjørefelt og veltet over personbilen, sier Lars Letnes, operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Se video fra ulykken:

Video nsps_upload_2009_8_13_11_33_44_2166.jpg

To omkom

En kvinne og en mann i 70-årsalderen fra Nordland omkom i ulykken som skjedde på E6 i Grong. Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.23

Les også: To omkom i trafikkulykke

To barn på ni og 14 år ble alvorlig skadet . Tilstanden for 14-åringen er meget alvorlig og stabil opplyser St.Olavs Hospital. Niåringen pådro seg alvorlige skader og tilstanden er stabil, opplyser Sykehuset Namsos.

Torsdag formiddag ble barnet på ni år flyttet til St. Olavs Hospital.

Situasjonen var stabil ved overføringen, men jenta har pådratt seg skader som er potensielt alvorlige.

Overføringen til St. Olavs Hospital var ikke nødvendig av behandlingsmessige årsaker.

- I samråd med St. Olavs Hospital valgte vi likevel å overføre pasienten av menneskelige hensyn. På denne måten får familien ett sykehus å forholde seg til, sier Robin Gaupset, avdelingsoverlege ved Kirurgisk avdeling, Sykehuset Namsos.


Les også: - Hele kommunen preget av dødsulykken

Føreren av vogntoget er svensk statsborger og er fratatt retten til å kjøre bil i Norge.

Tekniske undersøkelser

I dag fortsetter politiet arbeidet med etterforskninga av ulykken.

- Vitner som har kjørt foran og sett ulykken blir avhørt. Vi kommer også til å gjennomføre tekniske undersøkelser av bilene som var involvert, sier Lars Letnes til NRK.

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.