Kan ha filmet dødsbilen

Politiet håper at dette videokameraet kan ha filmet personbilen som trolig meide ned og drepte en fotgjenger på Leinstrand i går kveld.

Overvåkingskamera Statoil Klett

Politiet håper dette overvåkingskameraet på Statoil Klett kan ha filma ulykkesbilen.

Statoil-stasjonen på Klett ligger et par kilometer fra ulykkesstedet, og har en rekke videokameraer som er satt opp for å overvåke trafikken inne på området.

Butikkmedarbeider Martins Asp forteller at politiet kontakta ham allerede ved 10-tida i går kveld for å få tilgang til overvåkingsfilmene.

–Først ringte de og ba meg spare på alle videoklipp fra i går kveld. Ved halv 12-tida kom de for å begynne å se igjennom videofilmene. De har bedt om å få kopi av alle opptak mellom 19 og 23 i går kveld, forteller han.

Kan filme vegen

Overvåkningskameraene er fast plassert og kan i utgangspunktet bare filme det som foregår inne på selve stasjonsområdet. Men ett av kameraene styres også av bevegelse, slik at det filmer gjenstander som rører seg.

Dette kameraet kan fange opp noe av trafikken på fylkesvegen som går rett forbi, hvis det ellers er rolig inne på stasjonen. Politiets håp er åpenbart at ulykkesbilen kan ha blitt filmet av dette kameraet hvis den har passert stasjonen enten rett før eller rett etter ulykka.

Martin Asp

Martin Asp jobber ved bensinstasjonen på Klett.

Asp forteller at han jobbet overtid gjennom hele natta for å klargjøre alle videofilene til politiet, og drev fortsatt med utkopiering av filer da NRK snakka med ham klokka 5.

–Det er veldig mange og store filer. Politiet fortalte meg i natt hva slags bil de leter etter, en Toyota Rav 4, 2001-2006-modell. Jeg har sett igjennom noen av filene, men vi har ikke klart å finne noe på opptakene så langt i hvert fall, sier han.

Asp forteller at han var på jobb da dødsulykka skal ha skjedd, antakelig mellom klokka 19 og 20 i går kveld, men la ikke merke til noe uvanlig i det tidsrommet.

–Jeg synes situasjonen er ekkel. Jeg vet jo ikke hvem som er involvert. Det kan jo være kunder. Eller venner, sier han.